keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Wiin viha-rakkaus-suhde


Meidän pojat saivat Nintendo Wii- pelikonsolin lahjaksi (jota mä vastustelin viimeiseen saakka) yli 1.5 vuotta sitten. Se oli meillä kaapissa jemmassa, purkamattomanakin vielä vähän aikaa sitten. Ajattelin isompien poikien olevan vielä liian pieniä. Lisäksi ajattelin, että en jaksa kuunnella kinastelua ja tappelua siitä kenen vuoro on pelata ja milloin. Koin elämämme olevan helpompaa ilman Wiitä... Olen tarkka televisionkin katselusta. Minulla on myös periaate, ettei lasten huoneeseen tule koskaan televisiota. Lasten täytyy osata mielestäni keksiä muutakin tekemistä :) Minulla ei ole koskaan lapsuudessani ollut tietokonetta tai pelikonsolia. Ensimmäinen VHS- nauhurikin meille tuli vasta 90- luvun lopussa. En ole missään vaiheessa lapsuuttani edes näitä osannut kaivata ja varmaan tästäkin syystä kapinoin nyt vastaan... Lisäksi minusta oli surullista kuultavaa kun ystäväni kertoi 5 vuotiaasta lapsestaan joka osasi laittaa ihan itse päälle Pleikkarin ja pelata sillä yksin ihan monta tuntia! Silloin ajattelin ettei meille KOSKAAN NEVER EVER tule mitään pelikonsolia. Jokin mielenhäiriö minuun iski muutama viikko sitten ja annoin luvan purkaa pelikonsolin esille sieltä laatikosta... Voi sitä ilon päivää!!


Tässä esikoisemme tyylinäyte :) Pelaaminen on sujunut oikein hyvin. Wiitä pelaamme ehkä noin kerran viikossa tunnin verran, jos sitäkään ja koko perheen voimin. Onhan se kivaa, täytyy myöntää -varsinkin kun äiti on keilauksessa aika haka ;)

Onko teidän kotona pelikonsoleita?3 kommenttia:

Aimi kirjoitti...

Meille on tulossa PS3 ja varmaan sekin asuu jossain varastossa vielä jonkun aikaa. Saimme sen uuden telkkarin kylkiäisenä. =)
Meillä on sellainen sääntö, että esikoinen (4v) saa pelata kännykälläni/miehen kännykällä 1h lauantaisin. Hän voi pelata myös 2 x 30min, mutta tunti yhteensä. Nyt kesäaikaan meillä ei pelata edes kännykäällä vaan ollaan ulkona. Syyskuussa sitten taas mietitään uudemman kerran.
Kyllä pelikonsolit ovat aika koukuttavia. Itsekin tykkään Wiistä ja juuri noita peleistä. Minusta tennis on kivointa!
Muistan kun olisin pienenä kaivannut meille Super Mariota, mutta meille ei koskaan tullut pelikonsoleita.

-Tiina :)

Heidi kirjoitti...

Meiltä löytyy pleikka 3 ja nintendo wii joka on kyllä lainassa sukulaisilla (ja sinne varmaan jääkin...) ja näitten lisäksi Manulla on oma nintendo 3ds joka on pelastanut monet autoreissut kun poika vastustaa niin kovin automatkustamista. Heh, tuli mieleen ettei vaan ois meijän Manusta kyse kun hää osaa laittaa pleikan päälle kun minähän en oikeestaan osaa kun en ikinä pelaa. Manu saa pelata aina Kuutin päikkäriaikaan, se on jäänne siitä kun Kuutti oli ihan vauva ja nukutuksiin meni tosi paljon aikaa niin piti keksiä Manulle jotain tekemistä ettei tuhoa ja pengo kaappeja sillä aikaa. En koe pelaamista pahana asiana kunhan vaan lapsi ulkoilee myös ja leikkii.

Anonyymi kirjoitti...

Pleikka3 ja nintendoDs. Toivon todella, että pidät pintasi peliajasta. Kuin varkain pelit n. vuosi sitten hiipivät 7v. poikamme elämään. Niihin jää kiinni.
Meillä on kahden tunnin peliaika päivässä, mutta sekin on mielestäni liikaa..