perjantai 18. toukokuuta 2012

Aurinkoa ja lämmintä (ja vesirokkoa)


On ollut pientä hiljaiseloa... Viime viikot on vierähtäneet ihan siivillä. Kävin lapsimessuilla, esikoinen matkasi mummon kanssa viikoksi etelän lämpöön, meillä on tehty pihahommia ja myös sisähommia, sairasteltu, olen töissäkin käynyt ja katottu tietysti lätkää... Ei ole aikaa tai energiaa sitten muuhun jäänytkään :) Mulle joka kevät ominaista onkin näköjään muutaman viikon blogitauko. Mutta nyt olen taas täällä!
Viime päivien auringonpaiste ja mittarin hellelukemat antoi taas huomattavasti enemmän lisävirtaa! Meidän Aksutikin nautti niin kovasti kun pääsi ulos vähissä vaatteissa. Niin kiire pojalla oli ulos että kengätkin jäi sisälle :) Hiekkalaatikkoleikit on Akustille niin mieleisiä. Tosin joskus hiekkaa menee enemmän suuhun kuin ämpäriin. Harmi kun tänään on ollut viileä sää ja tuullut todella kovasti. Sadekin uhkaa ja pyykkejäkään ei tästä syystä voi viedä ulos...


Nam nam, hiekkaa!!Keinumisestakin pidetään kovasti. Ja varsinkin silloin kun isoveikat antavat ihan huRRRRRjan kovat vauhdit :)Ja kun mahataudista ja flunssasta ollaan selvitty niin meidän keskimmäiseen iski vesirokko! Poikien päiväkodissa on tätä sairastettu ihan epidemiaksi saakka ja yhtenä viikkona rokkoon sairastu yhteensä 12 lasta. Meidän esikoinen oli juuri silloin Kreetalla kun pahin tartunta-aika oli ja voitteko kuvitella, hän on nyt aioa päiväkodin lapsi jolla vesirokkoa ei ole vielä ollut! Sitä siis odotellessa. Meidän keskimmäinen selvisi aika vähällä. Vesikelloja oli aika vähän ja korkea kuumekin vaivasi vain yhden päivän. Yhtenä yönä annoin Ataraxia kutinan ehkäisemiseksi ja tuolla apteekista ostetulla vaahdolla pahin kutina saatiin kuriin päiväsaikaan. Jos muuten vesirokko puhkeaa niin suosittelen kyllä lämpimästi tuota vaahtoa. Se viilentää kivasti ja EI kirvele vaikka vesikello olisikin raavittu verille. Huomasin myös että rakkulavaihe jäi huomattavasti lyhyemmäksi kuin normaalisti. Meidän Aatos siis sairastui vesirokkoon tiistaina, jolloin huomasin ensimmäiset hyttysenpiston näköiset jäljet ja illalla nousi korkea kuume. Seuraavana päivänä "hyttysen pistoja" oli paljon enemmän ja kuumettakin vielä. Nyt on siis perjantai ja vesikellot ovat kuivuneet jo rupivaiheeseen. Mutta luulen että seuraavalla pojalla rakkuloita onkin sitten paaaaaljon enemmän.

Onko teidän lapsilla ollut jo vesirokko ja oletteko päässeet helpolla?

2 kommenttia:

mirja kirjoitti...

Lääkäriltä saa nykyään myös vesirokkoon reseptilääkettä. Lääke lyhentää vesirokkoa yleensä niin että rakkulavaihe voi jäädä kokonaan pois ja muutenkin lievittää oireita.
Lääke on nimeltään zovirax ja se nautitaan suun kautta, ei siis ole mitään rakkuloihin siveltävää.
Kannattaa ehdottomasti hakea ainakin perheen myöhemmille sairastujille.

- A - d - é - a - kirjoitti...

"Tervetuloa takaisin" :) Meillä ei ole vielä vesirokko riehunut vaikka tässä kylillä on kuultu rokosta puhuttavan aika paljon. Ihana Akusti kun touhuaa hiekkalaatikolla. Aéon tykkää myös ja maistettukin on. -Tiina