torstai 15. syyskuuta 2011

Kastejuhla

Meillä vietettiin kastejuhlaa 4. syyskuuta. Tilaisuus oli kaunis ja harras. Olen todella tunteikas ja kyllä taas silmäkulmat kostuivat ja kyyneleitä vuodatin. Meidän pieni mies sai kummikseen meidän viisi hyvää ystävää, joista yksi on velipuoleni. Papiksi valitsimme naapuriseurakunnan papin ja ihan tarkoituksella. Hän sattuu nimittäin olemaan meidän pienen miehen kummin äiti :) Ihanaa oli saada pappi, jonka tunnemme jo entuudestaan... Ja tiedättekö mitä?? Lopussa pappi halusi pienokaisen syliinsä ja hän lauloi pienelle todella kauniin tuutulaulun. Yhtään en muista nyt mikä se laulu oli (olen niin suuren tunnemyllerryksen vallassa), mutta se oli niin äärettömän kaunis. Ja se tuli meille ihan täytenä yllätyksenä!


Meidän pieni mies sai kasteessa nimekseen Akusti Veikka Vilhelmi


Akusti on suomalainen muunnelma nimestä August. August taas tulee latinan kielestä Augustus, joka tarkoittaa kunnianarvoisaa. Nimi on aika harvinainen ja sitä ei olla saatu edes almanakkaan. Kuinka moni muistaa Niskavuoren Akustin?

Veikka on Veikon hellittelymuoto ja tulee Veli- nimestä. Veli tarkoittaa kaikkien ystävää. Nimi oli käytössä harvakseltaan 90- luvulle saakka. Veikka pääsi kalenteriin vuonna 2005.

Vilhelmi on muinaissaksalaista alkuperää ja tarkoittaa lujatahtoista kypäränkantajaa. Saksassa (Wilhelm) se on ollut suosittu nimi aina keskiajalta lähtien. Nimeä on kantaneet useat historialliset henkilöt, kuten pyhimykset, hallitisjat ja tieteen ja taiteen merkkihenkilöt.

Mitään ihmeellistä tarinaa tälle nimelle ei ole. Olen aina pitänyt vanhoista nimistä. Pidän myös kovasti Niskavuoren Hetasta :) Halusimme pojallemme nimen, jota ei ole ihan jokaisella... Veikka tuli luonnollisesti siitä, kun isoveljet kutsuvat pientä miestä veikaksi. Vilhelmi on lyhennelmä minun toisesta nimestä, nimittäin Vilhelmiinasta.


Virsinä meillä oli tuttu Jumalan kämmenellä. Ihan siitä syystä, että pojat osaavat sen laulaa ja leikkiä. Tässä tyylinäyte ;) Toisena meillä oli Tahtoisin toivoa sinulle. Se on todella kaunis ja muistaakseni löytyy lasten virsikirjasta. En nyt kuitenkaan ole varma. Korjatkaa jos olen väärässä!


Tämä kastemalja oli jo meidän pojilla ja tällä kasteliinalla on pyyhitty myös sisko- ja velipuolenkin päät! Ja tottakai meidän isoveljet saivat tehdä sen Akustille <3Kahvipöydässä meillä oli tarjolla täytekakkua, lusikkaleipiä, porkkanakakkua, isoäitini leipoma pullakranssi, suklaalla kuorrutettuja vaahtokarkkeja, anopin tekemiä karjalanpiirakoita sekä äitini leipomaa kinkku- ja kanttarellipaistosta. Nam Nam! Huomasittekos kakunkoristeen?? Äitini löysi sen Tallinnasta yhdestä marsipaanikaupasta <3Jokaiselle kummille tein nytkin tällaiset kääröt muistoksi. Niin tein keskimmäisenkin kohdalla :) Käärö pitää sisällään mm. pienen syntymätarinan Akustista, nimien selitykset ja muutama kaunis sananen kummeille.

Kiitos kaikille osallistuneille! Teitte päivästä ikimuistoisen!

9 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Onnea hienosta nimestä :) ja hurjasti on kasvanut teidän pikkumies, luin tuon edellisen neuvolapostauksen myös.

- A - d - é - a - kirjoitti...

Heippa, taas mä olen täällä äänessä mutta pakkohan se on tulla ja onnitella pikkumies Akustia nimestään! Kertakaikkisen hauska ja erikoinen nimi. Hieno. -Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
onnittelut pienelle Akustille ihanasta nimestä. Oli kiva lukea tarinat nimien takaa. Haluatko paljastaa isoveljien nimet? Itsekin pidän vanhoista/vanhahtavista nimistä. Kuvistakin voi mielestäni aistia lämpöisen tunnelman ristiäisistä :) Monta kummia teidän pienokainen sai, ihana juttu! Meillä ei itsellä ole kuin molemmilla tytöillä kaksi kummia,on niin pieni kaveripiiri.
Mukavaa syksyä!
- 2 tytön äiti (tytöt 3v ja 6v)

Katja kirjoitti...

Kaunis nimi! Minä olen myös aika tunteellinen ja noista ristiäisistä tai vihkimisestämme ei oikein ole muistikuvia, taisi keskittyminen mennä itsehillintään :)

Nitta kirjoitti...

Ihana postaus ja ihana nimi pienelle ihanuudelle! Onnea!
Liikutuin ihan kunnolla.

Nanna kirjoitti...

Paljon onnea ihanasta nimestä! ♥

Piia kirjoitti...

Hieno kakku, ja muutenkin hienot juhlat varmasti! Voitko kuvitella, A:n käärö on vielä miulla tallella :)

Katri kirjoitti...

Kaunis nimi! Ruotsin serkkuni pojan nimi on August ja olen tuosta nimestä pitänyt tosi paljon. Ihana idea nuo kääröt.

Reetta kirjoitti...

Voisi siskosein laittaa copyrightit kuvien ottajalle ;)