keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Suunnittelua

Viime päivinä täällä on kynä sauhunnut ja mitta heilunut! Olen nimittäin suunnitellut kylpyhuoneemme remonttia. Siinä onkin ollut miettimistä :) Pidän kovasti remonttien suunnitteluista. Valmiiksi suunniteltu on kuin puoliksi tehty ;) Tässä täytyy kuitenkin ottaa huomioon se, että kylpyhuone/WC/sauna on tehty 1986 ja voi tulla tai ihan varmasti tuleekin yllätyksiä! Tuona vuonna taloomme on tehty suuri saneeraus: mm. ikkunat uusittu, lisäeriste laitettu sisäpuolelle ja viemäriverkosto tehty (sitä ennen oli ulkohuussi ja vesi kannettiin kaivosta). Kylpyhuoneemme on aiemmin ollut osa olohuonettamme!

Nyt on aika nykyaistaa tämä tila! Lisäeristettä kaivataan, saunassa ei ole riittävää tuuletusrakoa paneelien alla, vesieristettä ei todellakaan ole... Paljon on miettimistä! Lvis- työt pitäisi suunnitella myös ihan uudestaan. Haasteellista on myös se, että tila on vain 4m x 2m. Tuohon tilaan pitäisi saada mahtumaan sauna, suihku, WC sekä kodinhoitotilat :) Ja kun ajattelee että olemme 5 henkinen perhe, niin mittailla ja suunnitella pitää oikein tarkasti. Tila on myös siinä mielessä kinkkinen, että yhdellä seinällä on kaksi ikkunaa, yhdellä ovi ja siellä on myös pieni pätkä palomuuria.

Olemme ajatelleet aloittaa remontin vasta kesällä! Reilu puoli vuotta pitää siis sinnitellä ja tuijottaa rumia kaakeleita sekä osaksi aloitettua vessaremonttia (edellisten omistajien aikaansaannos)! Meillä on kyllä toinenkin veski, mutta toista suihkua ei ole. Aiomme siis käydä pesulla mökillämme. Ja se on vain kesäasuttava...

Paljon on kyllä tekemistä ja budjettimme on aika pieni. Onneksi mieheni on kirvesmies, joten ulkopuolisia työntekijöitä tarvitsemme vain putki- ja sähkötöihin. Tähän samaan syssyyn meidän remontti siirtyy myös osaksi eteisen puolelle, sillä aiomme vaihtaa kylppärin oven paikkaa ja lattian eteistilasta haluan myös uusiksi :)


Tällainen lattia meille tulee! Tätä oli myös meidän vanhassa kodissamme ja pidin siitä aivan todella paljon. Tämä kuva on tosin luvan kanssa lainattu Siltakulma- blogista, sillä vanhan kotimme lattiasta minulla ei ole kuvaa. Kiitos kovasti lainasta ;)

Yläpuolella on muutama juttu, jotka voisivat olla kivoja uudessa kylppärissämme! Meidän kylppäri tulee olemaan suht moderni. Ehkä modernein osa meidän talossa. Siinä tulee myös olemaan ripaus romantiikkaa ja vanhaa... En malta millään odottaa, että remottimme alkaa!!

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Teidän talon remppahistoria kuulostaa ihan samalta kuin meidän. Tähänkin taloon on tullut sisävessa vasta 80-luvulla, mies muistelee aina kun pieninä poikina kävivät ulkohuussissa :D
Remontin suunnittelu on hauskaa, miekin aina suunnittelen kaikkea mutta ne jää vaan suunnitteluasteelle, mies ei oikein innostu remppaamisesta...Nytkin meillä on lattiamaalit ostettuna portaikkoon mutta kukahan sen tekisi...
Ihana lattia teille tulossa kylppäriin, tosi hauska :)

Mia kirjoitti...

Mielenkiinnolla jään siis seuraamaan teidän remppaa ja ehkä joskus näen livenä tuloksen. ;)
Meillä saa wc:n, pesutilojen ja saunan remontti odotella pari vuotta. Nyt ensin laitetaan ne muut paikat kuntoon. ;)