keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Pienelle tytölle

Olen joskus leikitellyt ajatuksella, minkälaistahan olisi jos meillä olisi tyttö?! Lapsena olin itse aika poikamainen. Olen syntynyt kahden poikapuolisen serkun väliin ja enhän minä millään voinut jäädä heidän jalkoihinsa tyttönä... Jos pojat halusivat painia, niin painin minäkin! Intiaani- ja pyssyleikit olivat serkkujen kanssa jokapäiväisiä kun nähtiin. Ja saihan niillä Turtleseilla ja He- maneillä paaaaaljon mielenkiintoisemmat leikit aikaiseksi kuin nukeilla tai Barbieilla :D No tästä syystä olen hyvin samaistunut poikien rooliin ja minulle äitinä oleminen poikavoittoisessa perheessä on hyvinkin helppoa...

Harvoin kiertelen lastevaateosastoilla tyttöjen puolella... Mutta joidenkin valmistajien tytöille suunnatut mallistot on vaan aina pakko katsastaa! Tähän kategoriaan kuuluu mm. H&M :)


Tässä tulee siis muutamia vaatteita jotka ehdottomasti löytyisivät minun ostoskoristani välittömästi!!

En ole mitenkään erikoisen ihastunut röyhelöihin, pitseihin ja muihin hörsöihin... Jos meillä olisi tyttö, niin vaikea olisi kuvitella että meidän prinsessan vaatekaapissa VAIN vaaleanpunaista :) Minusta olisi aivan kamalaa ostaa Hello Kitty- tai jotain Helinäkeiju- juttuja. YÖK!!!Nämä ovat minusta kauniin yksinkertaisia. Tummansininen on niin kaunis ja raikas valkoisen tai haalean vaalenpunaisen tai vanhan roosan kaverina!

Hei, te tyttöjen äidit!!! Onko teillä vaatekaapissa mitään sinistä? Vai onko siellä vain vaaleanpunaista tai pinkkiä?

6 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Mulla ihan samanlainen maku tyttöjen vaatteiden suhteen, kauppaan jäisi kaikki hello kitty-hirvitykset ja muutenkin kaikki ylityttömäinen. Meiltä löytyisi varmaan paljon me&i ja po.p mekkoja reippaissa väreisä :) mutta sitten myös just semmosta klassista t.sinistä :)
ps. sulla on kommenttien valvonta käytössä, siis se johon pitää todistaa ettei ole robotti ja kirjottaa 2 sanaa. Mulla menee aina vuos kun yritän selvitä niistä sanoista kunnialla :D

Hanna kirjoitti...

Oih, kiitos Heidi! En ole tajunnutkaan, nyt on kommenttien valvonta korjattu ja nyt on jatkossa sinunkin helpompi kommentoida :D

jarna kirjoitti...

Yöllä jo löysin postauksesi, mutta olin niin väsynyt, etten jaksanut kommentoida. Mutta nyt uudella innolla!

Meillä löytyy navyä polkadotkuosissa nytkin kaapista. Ne ei missään nimessä ole Nöpön suosikkeja, vaan hän pukeutuu niihin yleensä kun ollaan lähdössä jonnekin ja neiti on niin innoissaan,ettei ole niin väliä jos äiti valitseekin vaatteet.

Vauvanahan puin meidän molemmat uusretroihin. Tykkäsin silloin retrotyylistä. Vauvat on siitä kiva asustaa, etteivät pane hanttiin, kun taas jo 2v ja siitä ylöspäin enenevässä määrin haluaa osallistua pukeutumiseensa. Useat pikkutytöt rakastavat pinkkiä ja hello kittyä. Meillä sitä ei ole missään nimessä tyrkytetty, mutta olen toki halunnut ottaa huomioon lasten mieltymykset vaatteiden suhteen. Hehän vaatteitaan koko päivän kantavat. Ja tuossa 4-5-vuotiaana on kauhean tärkeää, että saa päiväkodissa hyväksyntää myös vaatteiden kautta, niin pinnalliselta kuin se ikinä kuullostaakin.

No, meillä on siitä kiva tilanne, että otsekin pidän pinkistä paljon, samoin hello kittyn kanssa ei ole minkäänlaista naamaongelmaa.

Laura kirjoitti...

Kummallista kyllä pinkkiä löytyy, vannoin aikanani että jos saan tytön kaikki ei ole sitä. No, ei kaikki olekkaan(tällä hetkellä jopa aika vähän)! EIKÄ hellokityistä yms tykätä täälläkään. Me&i-tunikat on ihania! Ja Pomp de luxin värimaailma on mahtava! :) Tykkään kyllä noista henkkamaukan sinisistä uutuuksistakin!
Aikasta sekavaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Ajatuksella on toki kiva leikitellä, mutta jos sinulla olisi tyttö, huomaisit, etä omilla mielityillä ei olisi mitään merkitystä yrittäessäsi pukea esim. 4-5 v tyttöä.Hän tietää itse millaisia haluaa ja valitettavan usein se on juuri kaikkea prinsessa ja keijuaiheista, frillaa, pitsiä, bling blingejä, pinkkiä ja housut, varsinkin farkut olisivat ihan kauhistus:-)
eikä tämä koske pelkästään meidän tyttöä, kohtalontovereita varmasti on. Poikani tosin ei välitä mitä hänelle puetaan :-)

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Minäkin päätin ennen lasten saantia, että poika ei sitten ole vaaleansinisissä ja tyttö pinkissä. Vauvan vaatteita meillä olikin paljon unisex-värejä ja vielä vauvana tyttöni käytti isoveljen vanhoja vaatteita. Mutta sitten minulla muuttui maku ja nyt on ollut hyvinkin paljon sinistä/v.sin/vihreää/punaista pojalla ja tytöllä taas useasti v.pun/lila/pinkki/punainen vaatetusta. Mutta koskaan ei olla täyspinkeissä, se on mun mielestä öklöä (eli alaosa on sitten vaikka farkut/mustat trikoot).3v tyttö tietää mitä hän haluaa pukea, mutta minä toki päätän siitä viime kädessä. Ja Hello Kitty on yksi suosikki. En kyllä ota tyttöä vaateostoksille, koska vielä ei ole sen aika. 5v poikani tykkää esim. punaisista paidoista ja hauskoista kuvioinneista vaatteissa, mutta hän ei ole yhtään niin kiinnostunut vaatteista kuin tyttöni. Tiedän, että kohta tyttöni ei enää suostu pitämään kaikkia ostamiani vaatteita eli sitten hänet on otettava kauppaan mukaan.
-Jonsku