torstai 2. helmikuuta 2012

Hyvä ja maukas vaihtoehto!

Meidän vanhempien poikien vauva-aikoina kauppojen vauvanruokahyllyssä oli muistaakseni vain yhtä tai kahta luomu- vaihtoehtoa. Olenkin hyvin iloinen, että viime vuosien aikana niitä on tullut lisää :)


Tässä muutamia vaihtoehtoja HIPPiltä ja Semperiltä... Nämä on niin hyviä ja maukkaita, että näitä meillä syö jokainen perheenjäsen :) Tuo kuvassa näkyvä Semper- uutuus, tuo korkillinen pussukka (harmi kun pakkausta ei voi kierrättää), on todella näppärä ottaa mukaan! Se menee pieneen tilaan ja ei tarvitse pelätä että pakkaus menee rikki ja soseet ovat sen jälkeen pitkin kassia... Meidän Akustin lemppari on muuten HIPPin isossa lasipurkissa oleva Hedelmää ja täysjyvää- herkku (sitä ei nyt olekaan kuvassa)! Se on myös todella ruokaisaa :)

Siis minähän en tiedä mitään purkkiruoka- vaihtoehdoista! Meidän esikoinen on syönyt muutaman purkkiruuan silloin kun odotin meidän keskimmäistä ja kärsin kovasta migreenistä... Niistä päällimmäisenä jäi mieleen se todella paha ja etova haju! Meidän keskimmäinen söi kotitekoisia soseita ja sillä linjalla olen mennyt Akustinkin kanssa. Ainut mitä saatan ostaa "valmiina" on Oolannin perunasosevalmiste. Sitäkin saa muuten LUOMUNA!! Kiitos kovasti tästä vinkistä Tiina!! Nyt ei tarvitse Akustinkaan enää syödä liisteriä ;) Kaikki kasvis/lihasoseet valmistan itse... Siis, sehän on jokaisen oma asia mitä lapsilleen syöttää. Minun ei siis ole tarkoitus tuomita ketään! Ne purkkiruuat eivät vaan ole meitä varten. Minä en vaan voi lapsilleni antaa sellaista mitä en itsekään söisi... Huomasin muuten kauppareissulla, että HIPP valmistaa luomuruokaa joka on pakattu sellaisiin kivan värisiin muovirasioihin :) Olettekos maistattaneet niitä lapsillenne?

Asia mihin kiinnitin huomiota luomu- hedelmäsoseissa on tuotteen ainesosaluetteloon! Näissä herkuissa ei ole lainkaan vettä!!! Siksi ne ovat varmaan niin maistuvia ja monen makuhermoille sattuvia. Katsoin Piltti- ja Bona- hedelmäsoseiden ainesluetteloa ja niissä oli mainittu vesi ensimmäisenä tai vähintään toisena... Eli aikamoista litkua ne on! Sen takia on hinnassakin eroa tavallisen ja luomun välillä...


Maissinaksujakin saa nykyään luomuna! Kokeilin mitä meidän pieni mies näistä tykkää, ja tykkäsihän se! Tosin äiti ei tykkää siivota ja pestä syöttötuolia maissinaksumaistelujen jälkeen... Ihanan töhnän Akusti saa aikaiseksi näitä mutustaessaan, YÖK!!

Mitä hedelmäsoseita teillä syödään tai on syöty??

2 kommenttia:

Vera kirjoitti...

Semperiä ja Hippiä ollaan meilläkin syöty, poika tykkäsi myös Muksun soseista. Ja on todellakin hyvä että myös lastenruokia saa nykyään enemmän luomuna, ja kasvisruokiakin on tullut hurjan paljon lisää esikoisen lastenruoka ajoilta.

p.s. blogissani on sinulle jotain =)

Kippuralla kirjoitti...

meillä aloitettiin kiinteät päärynällä. nirso kuopus ei syönyt kuin tuota semperin luomupäärynää ;) vaikka koetettiin huijailla ja syöttää lautaselta niin aina toisen merkin kohdalla sulki suunsa.
meillä kaikki purkkiruuat mitä kotiin kannetaan, on semperin tai HIPPin luomuja; tai jostain ekokaupasta ostettua luomua. muuten syö vain itse tehtyjä ruokia, mutta jotenkin on näppärämpi reissuun tai kylään napata purkkiruoka.