sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Nopeaa ja herkullista

Meillä tykätään pinaattiruuista todella paljon. Keskimmäinen hulivili söisi pinaattikeittoa keitettyjen munien kera joka päivä, jos se olisi mahdollista. Mikä lie Kippari Kalle hänestä tulee :)


Tässä on turpoamassa pinaattipannukakun taikina!!


Tähän pannariin tarvitset
8 dl luomumaitoa
2 luomukananmunaa
5 dl luomuvehnäjauhoja
1 tl suolaa
25 g sulatettua luomuvoita
150 g pakastepinaattia sulatettuna

Sekoita aineet keskenään ja anna taikinan turvota 15-30 min. Paista 200-225 asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia. Meidän uunille soiva oli 200 astetta ja 35 minuuttia...

Niin ja aineiden ei tarvitse luomua olla, ihan tavallisetkin toki käy :) Minä vain laitoin tuohon ohjeeseen, mitä meidän kaapissa oli...

Minun teki mieli lounaaksi suolaista ja söinkin tätä raejuuston ja salaatin kera. Pojat taas söivät makean version -vadelmahillolla!


Niin ja onni on omistaa hyvä ystävä, joka tuli lähes ex tempore alkuviikosta kahvittelemaan tyttärensä kanssa. Ja vielä tuo minulle ison kimpun tulppaaneja!! Kylläpä lämmitti mieltä <3

Psst. Meidän perheen miehet (lukuunottamatta nuorimmaista) lähti hiihtämään hiihtomajalle. Matka sinne ja kotiin on yhteensä n. 10 kilsaa. Sinne päin hiihdetään varmaan punkkipossun kuvat silmissä kiiluen. Saa nähdä, tuleeko kotimatkalla jo koti-ikävä :)

1 kommentti:

Saara kirjoitti...

Meillä myös lapset tykkää paljon pinaattiruuista. Jatkuvaan ovat pyytämässä paistamaan pinaattilettuja. Miten en olekkaan hoksannut, että pannukakkuakin voisi tehdä. Kiitos vinkistä ja ohjeesta! :)

Ihania kukkia olet saanut ystävältäsi!