lauantai 2. huhtikuuta 2011

Odotusten erilaisuus.

Minulla on kaikki odotukset olleet todella erilaisia. Ainut asia mikä on vaivannut kaikilla kerroilla on nuo sokerit!! Silti minulla on ollut hyvin vahva tunne siitä, että masussa myllertäjät ovat olleet poikia :)
Tässä tulee siis hieman vertailua kaikista kolmesta...

Esikoisen odotus:
- Aivan kamala pahoinvointi viikolle 20 saakka! Kaikki kuvotti ja oksensin 10-15 kertaa päivässä. Huoh! Ei siis todellakaan ollut mitään aamupahoinvointia. Joka tapauksessa pystyin käymään aivan normaalisti töissä.
- Hemoglobiini olikin tästä syystä aika matala ja söin monet rautakuurit.
- Masuuni tuli myös hyvin nopeasti todella vahva linea negra, jota ei ole tullut näillä muilla kerroilla.
- Painoa kertyi paljon (selvisi vasta viimeisellä viikolla, että olin sairastanut monta kuukautta oireetonta virtsatietulehdusta ja nestettä kertyi)
- Liitoskipuja muutama viikko ennen h- hetkeä.
- Kamala päänsärky pari päivää ennen pojan syntymää.
- Esikko syntyi viikolla 40+5 ja oli 4440g, 52 cm, pipo 37cm.

Kuopuksen kohdalla
- Pahoinvointi kesti vain muutaman viikon, mutta siitäkin pahempi migreeni riivasi lähes koko odotuksen ajan!! Se oli kurjaa...
- Painoa tuli vain 12 kg.
- Ei turvotusta.
- Liitoskivut tulivat viimeisen kuukauden aikana.
- Kuopus syntyi kolme viikkoa etuajassa 3565g, 51cm ja pipo 34cm

Ja tämä odotus
- Ihan todella lievää kuvotusta iltaisin, jos nälkä tai väsymys sattui yllättämään. En oksentanut kertaakaan, JEE!! Ei ollut edes lähellä :)
- Hemoglobiini on ollut todella hyvä, yli 130...
- Paino on noussut nyt vain 3-4kg tähän mennessä.
- Olen muutenkin voinut todella hyvin, en ole kalpea ja eikä yt kauheasti väsytäkään!!
- Ainut mikä on vaivannut niin inhottavat liitoskivut ja lantion löystyminen jo viikolta 14 alkaen. Mutta minä en valita :D

Miten, onko teillä muilla ollut miten erilaiset odotusajat???


Kuopus nappasi tämän kuvan tänään, viikkoja on kertynyt jo 26. Aika menee ihan liian nopsaan... Remonttia ollaan jo pikku hiljaa aloteltu, mutta kovasti on tekemistä vielä ennen pikkuisen syntymää!!

5 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Mulla on ollut kaikissa raskauksissa aivan mieletön pahoinvointi jonka vuoksi töistäkin olen ollut pois monta viikkoa :( Painoa tullut aika lailla samanverran jokakerta, 10-13kg.

Mamma fiksaa kirjoitti...

Esikoisen kanssa oksensin viikolle 24, kerran kävin tipassa, mutta ihan terkkarissa. Supistelut alkoivat viikolla 26. Hirveä närästys. Syntyi poika 39 + 4, 2800 g. Minulle painoa lisää 12 kg.

Toisen kanssa oksensin viikolle 16, tipassa ei tarvinnut käydä. Supistelut alkoivat viikolla 20. Issiaskivut vaivasivat loppuun saakka. Ei närästystä. Syntyi poika 40 + 0, 3450 g. Minulle painoa lisää 12 kg.

Kolmannen kanssa oksensin viikolle 16, jouduin sisään sairaalaan saamaan nesteitä ja suoloja. Supistelut alkoivat viikolla 17. Issias kipuja löytyy. Ei närästystä, vielä. Viikkoja kasassa nyt 21 + jotain, poikaa odotellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minä kärsin esikoisen ja tämän toisen lapsemme (rv 36) kohdalla voimakkaasta pahoinvoinnista.
Esikoisesta se alkoi rv 6 ja kesti raskauden loppuun asti. Alussa olin sairaslomalla, kun olisi pitänyt olla työharjoittelussa. Loppuajan oli sitten kotona työttömänä ja "sairaana", kun työharjoittelu loppui.
Tiputuksessa kävin muutaman kerran, olin osastolla pari kolme päivää ja sain pahoinvointiin lääkityksen, josta ei tosin ollut apua. Pahoinvointia oli joka päivä aamusta iltaan ja alussa oksensin joka päivä useita kertoja, loppua kohti oksentelu hieman helpottui/kerrat vähentyivät, muttei koskaan loppunut. Viimeisen kerran oksensin tasan viikko ennen synnytystä.

Tämän toisen kohdalla se alkoi jo rv 4 ja näköjään kestää taas loppuun asti, kun raskautta on jäljellä enää muutama viikko.
Pahoinvointia on joka päivä aamusta iltaan, oksennan lähes joka päivä, toisinaan kerran, toisinaan useita kertoja, välissä on parempia päiviä, jolloin on vain pahoinvointia. Välissä huonoja päiviä, jolloin mikään ei pysy sisällä.
Alkuraskaudessa oksensin joka päivä useita kertoja. Olen käynyt tiputuksessa kuusi kertaa tähän mennessä.
Esikoinen on poika ja eiköhän tämä pikkukakkonenkin ole poika, kun on niin samanlainen raskaus ollut, ihan mahan mallista ja koosta lähtien :)

T:Kohta kahden äiti

-Anni- kirjoitti...

Erilaiset on mullakin, ekassa en oksennellut, nyt oksentelin huolella alkuun. Muuten ensimmäinen meni todella helposti, ei juuri mitään ongelmia. Nyt tuntuu että vaapun eteenpäin, supistelee ja olen maailman kömpelöin. Painoa mullatuli viime kerralla reilu 10 kg, nyt kun 30 viikkoa täynnä niin muutama vasta lisäkiloja.

Mia kirjoitti...

No sinulla on ollut tosiaan erilaiset raskaudet, on taitanut olla helpoin tämä uusin? :)
Minulla oli kahdesta ekasta pojasta melko helpot raskaudet. Ei juurikaan pahoinvointia tai muutakaan.
Kaksi viimeistä sitten on taas ollut rankempia. Pahoinvointia molemmista tuonne 15rv saakka, pitkin päivää. Onneksi kuitenkaan oksentaa en ole koskaan joutunut.
Lisäksi Emilin odotuksessa oli sinne 15rv:lle satunnaista verenvuotoa. Niin ja näiden kahden vikan kohdalla kärsin myös toistuvista tulehduksista kohdunsuulla.
Raskauskiloja olen kerännyt joka kolmella kerralla yli 20, vain kakkosen kohdalla säästyin 15kg. ;)
Silti nautin aina raskausajoista. :)