lauantai 19. toukokuuta 2012

Hilja ja sen kaverit


Hieman jatkoa edelliseen Valio-postaukseen ;) Skipatkoon ketä ei kiinnosta...


Olen pitkään kaivannut kauppojen hyllylle raakamaitoa! Keski- Suomessa käydessä sukulaisten luona, matkan kohokohta on enoni maitotankista saatu tuore +3 asteinen tuore maito :) Meidän asuinkuntamme lähettyvillä olevat maitotilat alkaa olla kortilla, saatikka ne tilat joista saisi ostettua tuoretta raakamaitoa suoraan... Kuulun lähikaupunkimme ruokapiiriin ja sitä kautta saisin sitä ostettua, mutta minusta 50 km ajomatka varsinkin kesähelteillä on hieman liikaa... Mutta tällaiseen uutuus- tuotteeseen törmäsin Citymarketista, törmäsin siis HILJAAN! Ah, tämä on niiiiiin hyvää! Maidon rasvaprosentti on paljon (yli 4) mutta maku on niin hyvä etten mitään rasvoja tuijottele ja sen kyllä huomaa ;)

Mitä maitoa teillä juodaan? Meillä juodaan pääasiassa Valion Luomu- kevytmaitoa ja punaisesta täysmaidosta tehdään puuroja ja sitä käytettän myös leivontaan ym. Nyt varmastikin tämä Hilja menee punaisen täysmaidon ohi ja sitä luultavasti ostamme jatkossa... Tiedättekös että tämä Hilja on aivan parasta kahvin kanssa :) Näitä edellä mainittuja maitoja voin myös minä juoda, jolla on laktoosi-intoleranssi!

Maitoterveisin, Hanna

4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Saako teillä päin sitä Ingmanin luomu täysmaitoa? Minä tykkään käyttää sitä, en kyllä juo, mutta teen ruokia siihen. Ja perheen laktoosittomatkin kestää :))

Hanna kirjoitti...

Katja: Saa kyllä sitäkin mutta meidän kaappiin ei Ingmania tule ;)

PeePee kirjoitti...

Meillä juodaan raakamaitoa suoraan tankista:) Onhan siinä rasvaa, mutta olen myös sitä mieltä, että eivät ne mahdolliset ylimääräiset kilot kenellekään ole maitoa juomalla tulleet.

Ninnu kirjoitti...

Sen verran täytyy korjata että aivan raakamaitoa ei kaupasta saa. Suomessa kun lainsäädäntö velvoittaa pastöroimaan/lämpökäsittelemään maidon turvallisuuden vuoksi... mutta ainakin tuo uutuus-Hilja on vähemmän käsiteltyä kuin tavan kevytmaidot! just parasta näin kesän tullen lettutaikinaan!! Veikkaan, että aika moni ostaisi täysin prosessoimatonta maitoa kaupasta, jos se olis mahdollista. Ehkäpä tulevaisuudessa, ei sitä ikinä tiedä :) (niin ja eikös se kerro jo jotain kun ovat hellempiä intolerantikkojen vatsalle)
Meillä juodaan Valion maitoja.