lauantai 14. huhtikuuta 2012

Isojen poikien keväinen huone

Nämä kuvat räpsin viime viikolla kun oli niin kaunis auringonpaiste ja lämmintäkin vielä :)


Meidän isojen poikien huone on edelleen kesken... Huonehan siis jaettiin kahtia väliseinällä ja seinäpinnoille pitäisi tehdä jotain. Mutta kun osaisi sitten vielä päätää että mitäköhän laitettaisiin?! Huoh! Minun suunnitelmat tuppaavat muuttua lähes joka päivä. Pahimpina päivinä monta kertaa päivässä... Minä en vaan osaa päättää :) Sellaista olen kuitenkin pohtinut kun huone on aika pieni, jos laitettaisiin kaikki pojat nukkumaan samaan huoneeseen ja tehtäisiin sitten Akustin huoneesta leikkihuone kun on sen verran isompi...


Pojat kylvivät päiväkodissa omat pääsiäisruohot kauranjyvistä. Jäivät muuten tänä pääsiäisenä meidän ainokaisiksi ruohoiksi...


Olen iloinen siitä, ettei meidän pojat valita jos heidän lakanoissaan on kukkasia :) En voisi kuvitellakaan että meidän lakanoissa irvistelisi jokin Spiderman tai jokin muu vastaava...

Tässä taustalla näkyy tämänhetkinen Esta for kidsin Paso Doble- malliston tapetti, jota olen myös tilannut lisää. Sitä olisi tarkoitus laittaa myös ikkuna- ja oviseinälle. Alun perin ajattelin laittaa tämän kaveriksi ihastuttavaa Ferm Livingin kuumailmapallo- tapettia. Sen kuitenkin hautasin jostain syystä... Nyt olen siis pohdiskellut että poistanko tuon Estan tapetin kokonaan vai mitä teen. Vastapäisellä seinällä ei ole tällä hetkellä muuta kuin koolaus jonka päälle pitäisi löytää mieleinen pintamateriaali... Laitetaanko koolauksen päälle levytys ja tapetti, vai maalaammeko sen (joka on mielestäni kaukaiisn vaihtoehto), vai laitammeko siihen valkoiseksi maalatun paneelin. No aika näyttää :) Toisaalta tuo sininen ei oikein enää iske. Mutta nukkumiseen tarkoitetussa huoneessa sillä voisi olla rauhoittava vaikutus.


Keltaiset verhot löysin kirppikseltä 2 eurolla. Lamppu- löydön tein jo viime syksynä 3 eurolla. Ja pulpettikin on meillä tullut yhdeltä toiselta perheeltä. Se on tosin meillä lainassa. Palautamme sen sitten alkuperäisille omistajille kunhan meillä ei ole sille enää käyttöä...


En voi muuta sanoa kuin ihanan siistiä huonetta sain kuvailla. Meillä käytetään lapsityövoimaa ;) Ei vaineskaan... Esikoinen varsinkin on oikein siivouksen ammattilainen! Hän tykkää järjestellä, pyyhkiä pölyjä, siivota kaappeja. Tämä toinen sankari onkin sitten toista maata, mutta tulee siistiä jo ihan esikoisenkin voimalla. Toisaalta en haluaisi antaa hänelle mitään suorituspaineita. Mielestäni huone kun on yhteinen se pitäisi myös siivota yhdessä... Mutta minkäs teet kun toinen on joskus jopa yli-innokas ja toista taas ei voisi vähempää kiinnostaa.

Siivotaanko teillä koko perheen voimin?? Vai onko se äidin tehtävä?

5 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Kaunis tuo poikien kerrossänky!
Mie laitan joka ilta pojat siivoamaan huoneensa ennen nukkumaanmenoa, itse autan myös. On sitten kiva aamulla aloittaa leikit siistissä huoneessa :)
Meillä on myös poikien huone ihan vaiheessa (niinkuin varmaan huomasit kun meillä kävitte :D), en oikein uskalla mitään remppaa aloittaa siellä kun olen miettinyt jos me miehen kanssa muutettais alakertaan ja lapset sais yläkerran käyttöönsä.

zirk kirjoitti...

IHANA huone! Jossain vaiheessa ne ideat vaan loksahtaa kohdilleen ja tulee selvyys, mikä olisi kiva pinta. Hyvä idea varmasti, että olisi nukkumishuone ja leikkihuone erikseen!
Me asutaan vanhassa talossa, jota remppaillaan pikkuhiljaa. Pojille pitäisi huonetta kans jossain vaiheessa laitella. Pitävät kuitenkin kukkatapetista, joka siellä nyt on ja onhan noi vielä niin pieniäkin, etteivät välitä :)

jarna kirjoitti...

Meilläkin siivotaan joka ilta lasten kanssa yhdessä, en halua herätä kaaokseen.

Poitsun lakanoissa seikkailee iloisen värisiä robotteja tällä hetkellä. 15v:llä on raidalliset petivaatteet.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan aurinkoinen huone! Keltaisen sävyt ihastuttavat varsinkin näin keväällä. Itse en välittäisi niinkään siitä, millä värillä on rauhoittava vaikutus, koska illallahan on pimeää ja silloin ei "ole värejä", värithän aistitaan silmillä silloin kun valoa on. :)

Meillä suoraan sanoen pakotetaan lapset siivoamaan huoneensa joka ilta ja osallistumaan ihan koko kodin siivoukseen, iän mukaan tietysti. Pientä korvausta vastaan he tekevät jo vaikka minkälaista kuuraus- ja jynssäyshommaa.

Pipsa

pikkukiiski kirjoitti...

Ihanan näköistä! Meillä siivoaa myös pojat, omien taitojensa mukaan tietty mutta pienimmällekkin annan rätin käteen :)