sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Äitiysavustusasiaa


Tämän äitiysavustusjutun kanssa ajattelin tehdä samalla tavalla kuin kahden aiemman lapsen kohdalla ja ottaa pakkauksen rahan sijasta... Olen poikien pakkaukset säästänyt lähes kokonaisuudessaan ja niin teen varmasti tälläkin kertaa. Niitä on kiva säilyttää ja nähdä tulevan kehityksen (Isoäitini sai äitini odotuksen aikana pakkauksen, joka piti sisällään pellavapyyhkeen, emalivadin, saippuapalan ja joitain vaatteita)! Saa sitten meidän pojat antaa ne joskus omille lapsukaisilleen... (Heh, puhun vaan meidän pojista, vaikken edes tiedä uuden tulokkaan sukupuolta vielää)
Meillä aiempina kertoina ei ole jäänyt vaatteet pitämättä! Olen pitänyt pakkauksen vaatteiden käytännöllisyydestä ja pehmeydestä. Koreudellaanhan ne eivät prameile, mutta kotioloisa menevät ihan hyvin :) Toppapuvunkin luulisin olevan parempaa mitoitusta tällä kertaa kesällä syntyneelle vauvalle. Esikoinen ja kuopus ovat syntyneet talvella, aluksi ne olivat jättisuuria ja seuraavana talvena jo nefteja...

Tässä 2010 vuoden pakkauksessa on jälleen "ekologisuusteema". Toppapuku on valmistettu kierrätyskuidusta, on luomupuuvillaisia vaatteita ja kestovaippojakin on ihan läjäpäin... Niin ja oli ihan pestäviä liivinsuojiakin!
Ainut mihin kiinnitin huomiota, niin yläosat eivät välttämättä natsaa alaosien kanssa. Tässä asiassa olisi jo suunnitteluvaiheessa voitu olla hieman tarkempi ;)

Millainenkohan uusi pakkaus on vai laittaisinko hakemuksen menemään Kelalle juuri tätä pakkausta varten???? Hmm... Mitä jos tämä onkin kivempi kuin se seuraava??

6 kommenttia:

-Anni- kirjoitti...

Kävin kurkkaamassa vaatteet yksi päivä, mutta en ajatellut ottaa kun meillä jäi se käyttämättä ihan kokonaan. Tämä minun mielipide, mutta ainakin silloin Lottiksen aikaan oli ihan tosi poikamainen mielestäni, ehkä siksi. Mutta toki siinä ensimmäisen kanssa oli monenlaista hyödyllistä muuta juttua. Vaatteet ovat tosiaan jossain kaapissa käyttämättömänä.

Anonyymi kirjoitti...

Minäki otan aina pakkauksen rahan sijasta. Meille tuli tämä pakkaus nyt myöskin ja se on minun mielestä luonnossa vielä kivempi ku kuvissa! Miten niin ei ylä ja alaosat natsaa muuten? Oikein hienosti natsaa minusta =)Tosi kivat perusvaatteet! Tästä pakkauksesta ei varmaan minulla jää mikään käyttämättä!

Katja kirjoitti...

Minä otin pakkauksen vain kahdelle vanhimmalle lapselle. Tokallekin vain siitä syystä, että pakkauksen sisältö muuttui noiden kahden lapsen välillä huomattavasti. Kahdelle pienimmälle ostin ne makuupussit kirpparilta jotka olis olleet heidän pakkauksissaan. Saavat sitten joskus ne muistoksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Muuten tosi kiva pakkaus mutta kestovaipat ovat sieltä huonoimmasta päästä :( Ei kauhean kivoja vastasyntyneelle. Kushies on tosi rapiseva ja muovisen tuntuinen ja ne kuoret ovat ihmeellisen mallisia.

Katri kirjoitti...

Minä otin esikoiselle ja sitten Nikelle pakkaukset. Kakkoselle ja nuorimmaiselle en ottanut pakkauksia, kun Nikelläkin jäi iso osa vaatteista käyttämättä. Tosiaan syksyllä syntyneelle toppapuku oli talvella aivan liian iso ja seuraavana jo liian pieni.
Mielestäni on siis hyvä juttu, että voi valita pakkauksen tai rahana.

Nanna kirjoitti...

Itse olen ottanut molemmille pojille pakkaukset, ja kaikkea ollaan käytetty, paitsi kestovaippoja. Olen ollut tyytyväinen, seuraavan lapsen kohdalla ehkä kuitenkin jätetään ottamatta, ellei sitten ole todella kiva pakkaus tyrkyllä ;)