torstai 21. kesäkuuta 2012

Juhannustaikoja


Juhannustaiat kuuluvat juhannukseen ja ovat osa suomalaista kansanperinnettä. Juhannustaikoja on tehty lähinnä naimaonnea ja tulevaisuutta varten. Tiesittekö muuten että juhannusta on pidetty hedelmällisenä juhlana? Nykypäivänä juhannustaikojen tekeminen on vähentynyt. Liekö osasyynä se ettei nykyihmiset ole enää niin taikauskoisia kuin ennen... Täytyy kyllä myöntää, että on sitä nuoruudessa tullut kerättyä kukka jos toinenkin, mutten koskaan ole kyllä sulhasesta unta nähnyt :)


Jos olet vielä naimaton ja taikauskoinen niin tässä muutama vinkki sulhasen löytämiseksi :)

*Voit kuunnella juhannusyönä käen kukuntaa. Niin monta kertaa kuin kukahtaa, niin monta vuotta on sulhasen löytymiseen. Jos ei kuku lainkaan, tulee sulho vielä samana vuonna.

*Tulevasta sulhosta voit uneksia myös vasemman jalan sukka väärin päin jalassa.

*Hyvän naimaonnen saa, jos juhannusyönä kierittelee alastomana kasteisella niityllä.

*Katsottaessasi kaivoon, lampeen tai lähteeseen juhannusyönä, mieluiten alasti, näet tulevan puolison.

*Jos juhannusyönä keräät seitsemän kukkaa/yrttiä ja ylität seitsemän aitaa ja nukut kukat tyynyn alla, niin unessa näet tulevan sulhasen/morsiamen.
Me startataan huomenna mökille juhannuksen viettoon. Meidän perinteisiin kuuluu mansikkakakku ja muuta hyvää syötävää. Mökkinaapurit tekevät kokon ja me nautimme. Olemme monen juhannuksen olleet ihan omalla porukalla. Huomenna kuitenkin tulee isäni perheineen viettämään mökkijuhannusta. Mukavaa!!Tänään tein pihahommia ja huomasin että pihallamme oleva Pioni ei ole koskaan kukkinut, mutta nyt kukkii :) Pioni on todella varjoisessa paikassa, suuren männyn alla... Ajattelin ensi vuonna siirtää sen. Tosin olen kuullut että se ei tykkää siitä siirrosta. Se jää nähtäväksi :)

Oikein hyvää ja ennen kaikkea turvallista juhannusta kaikille! Toivottavasti sää suosii...

1 kommentti:

Katariina kirjoitti...

Hyvää juhannusta :)