tiistai 7. helmikuuta 2012

Hiljaa toivotut

Eilen illalla varasin itselleni television klo 21.30 tämän ohjelman vuoksi... Kuinka moni teistä katsoi tämän koskettavan dokumentin?


Elokuva on valmistunut vuonna 2011. Ohjaajana Timo Haanpää ja tuottajana Janne Niskala.


Hiljaa toivotut- dokumentti kertoo kahdesta pariskunnasta, joille lapsen saaminen ei ole päivänselvä asia. Tämä tositarina pitää sisällään lapsettomuushoitoja, pettymyksiä, odotuksia, tunnemylleryksiä parisuhdetta unohtamatta... Ja mikä parasta, elokuvalla oli onneliinen loppu! Marjaana ja Matti saivat pienen tyttären keinohedelmöityksen avulla. Toinen elokuvan pariskunta Heli ja Toni saivat myös prinsessan, tosin luomuna. Pari viikkoa ennen viimeistä alkionsiirtoa Heli tulikin raskaaksi.

Meidän perheessä tällaista emme ole joutuneet kokemaan. Mutta todella valitettavaa on se että tämä aihe on koskettanut useita ystäviä meidän lähipiirissämme... Lapset ovat lahja, jotka meille annetaan! Karu tosiasia on se, että noin joka viides suomalainen kärsii lapsettomuudesta jossain vaiheessa elämää. Ja vielä vielä karumpaa on se että tulevaisuudessa lukemat vain nousevat...

Tämä oli niin koskettava, että sai minulle kyyneleet silmiin... En voi muuta kuin suositella. Kaunis, mutta samalla koruton!

Olkaamme onnellisia niistä jotka meille on annettu,
Hanna

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Mulla oli ihan vahingossa telkkari auki ykköseltä (yleensä aika harvoin) kun istuin sohvalla ja kudoin sukkaa lasten mentyä nukkumaan. Ohjelma alkoi heti vangitsevasti sillä negatiivisella testillä, kyyneleet tuli aika monta kertaa ohjelman aikana. Onneksi lopputeksteissä tuli tieto toisenkin parin onnistumisesta. Ihan hirveän tuskaisen piinaava oli se heidän historiansa, ja niin monen.

S kirjoitti...

Kyllä lapsttomuus lisääntyy, kun ihmiset laskelmoivat liikaakin. Ensisynnyttäjien ikä on jo lähellä kolmea kymmentä. Kun liikaa laskelmoi, pitäisi osata laskelmoida myös riskit, että lapsi ei välttämättä enää niin vaan tulekaan. Hedelmällisyys on parhaimmillaan nuorena.

Toukan toivossa kirjoitti...

Kävimme katsomassa silloin kun sitä esiteltiin elokuvateattereissa kauttaa. Meille aihe on läheinen yli 5-vuoden lapsettomuuden kanssa painien. Me aloimme yrittämään heti kun menimme naimisiin ja olemme vielä nuoria, joten kaikki ongelmat eivät ole selvitettävissä iällä. Itse tiedän oman ikäisiä ihmisiä joilla on myös ongelmia. Uskon asioiden riippuvan nykyisestä elintavoista ja kaikista kemikaalaista joita käytämme joka päivä.

Hanna kirjoitti...

Toukan toivossa: Minäkään en usko, että ikä olisi aina selitys lapsettomuudelle, vaikka ensisynnyttäjien ikä on noussut paljon. Viimeisen 15 vuoden aikana esim. miesten siittiöiden määrä on laskenut roimasti. Johon minunkin mielestäni vaikuttavat mm. ruokailutottumukset, lisäaineet jne... Toivon kovasti onnea teille ja että teitä onnistaisi ja lahja teille suotaisiin...