tiistai 3. toukokuuta 2011

Kaikkea maan ja taivaan väliltä

Pientä hiljaiseloa on ollut blogirintamalla. Muiden postauksia nyt on aivan pakko selailla päivittäin, mutta omani on jäänyt oman onnensa nojaan... Meillä ollaan sairasteltu parisen viikkoa ja on ollut vähän veto pois. Minä aloitin sairastelun ensimmäisenä, nuhaa ja yskää. En ole varma onko vain kevätflunssaa vai allergiaa. Esikko yski sitten seuraavaksi. Miehelle nousi sitten yli 39 asteen kuume nuhalla höystettynä ja kuopus kuumeilikin sitten seuraavaksi. Nyt on rinki lähteyt taas alusta! Tällä kertaa mies ja eskoinen kuumeilee ja räkii... HUOH!!! Mä en edes muista koska viimeeksi me oltaisiin sairasteltu näin paljoa, kuin tänä vuonna. Alkaa jo inhottamaan!! Sairastelun ohessa kävin myös viime viikolla tekemässä vielä neljä kahdeksan tunnin vuoroakin! Se on jo näillä viikoilla aika puuduttavaa ja raskastakin. Päivät kun sattui olemaan kiireisiä ja taukojakin ennätti pitää vain satunniasesti. Ei ole enää tuollaiset päivät tätä pingviiniä varten ;) Ensimmäinen äitiyslomapäiväni on siis muutaman viikon kuluttua, 31.5. Sitä odotellessa...

Vappua vietettiin hyvin rauhallisesti, ihan vaan oman perheen kesken. Mies oli aattona sekä Vappupäivänä töissä, joten kauheasti ei mitään ennättänyt. Meidän Vappu meni lähinnä syöden hyvin ja lätkää katsellessa... Aattona grillattiin ja seuraavana aamuna sitten söimme oikein makoisan ja tuhdin brunssin. Tällä kertaa ei kuitenkaan ollut kuohuviiniä, niin kuin me&in brunssilla ;)



Pojilla oli tänä vuonna päiväkodin vappunaamiaisten teemana sirkus. Pojille hommattiin tuollaiset kivat teemaan sopivat jokeri- päähineet. Me ei joka vuosi hankita naamiaisasuja, ei todellakaan! Ne on mielestäni ensinnäkin aika kalliita laatuun nähden, sekä myös aika turhiakin... Päähineet saavat siis välillä riittää. Ostetaanko teillä naamiaisvaatteet joka vuosi??


Munkkeja meillä paistetaan joka vappu! En osaa tehdä reikämunkkeja, mutta hyvin ovat kelvanneet tällaisinakin... Vitsi ne on hyviä, varsinkin ihan tuoreena! Nam! Tänä vuonna mieheni vei niitä myös työkavereillensakin ja hyvin oli kelvannut...

Sitten neuvolakuulumisia... Kaikki on siis oikein hyvin! Viikkoja on jo yli 30. Apua, kiirehän tässä tulee!! Remonttikin kun on vielä ihan kesken... Painoa minulle on tullut kaikkeista vähiten tähän mennessä ja se on hyvä. Toivottavasti se pysyisi siinä 10 kilon hujakoilla, yhtään enempää ei tarvitse todellakaan tulla!! Juon todella paljon päivän aikana vettä ja turvotusta ei ainakaan vielä ole ollut yhtään. Verenpaine minulla on aina ollut alhainen ja tällä kertaa mittari näytti 129/65. Hemoglobiini on myöskin hyvä ja se oli 123. Pikkasen tippunut vime käynnistä, muttei haittaa. Kohdunpohjan korkeus on 26cm ja on minusta siis aika paljon... vauvan syke oli oikein napakka ja heilui masussa kuin heinämies :)

5 kommenttia:

Tessa/ Elämäni peili kirjoitti...

Voi, tota inhaa tautia on joka paikassa! Meilläkin Sisu ollu pari viikkoa ja itellä meneillään...

Anonyymi kirjoitti...

Hei, me ostetaan naamiaisasuja kirppareilta, tulee paljon halvemmaksi ja on sitten vaihteluakin:)

Heidi kirjoitti...

Toivottavasti teillä ollaan jo terveinä :) Mie oon miettinyt ihan samaa että tänä vuonna meillä on sairasteltu ihan urakalla, jatkuvasti joku on kipeänä. Meillä on nyt 4:ttä viikkoa influenssaa menossa ja toivon totisesti että sitten kun tästä selviän niin se olis sitten siinä.
Naamiaisasuja meille ei yleensä hankita, mun mielestä ne on vaan niin turhia kuin olla ja voi. Itse voidaan jotain tehdä tai just joku hattu hommata mutta ei muuta. Eipä nuo lapset kyllä osaa niitä kaivatakaan.

Heidi kirjoitti...

Ainiin, unohtui kommentoida tuota sf-mittaa. Mulla on mennyt aika pitkälle niin että sf-mitta on ollut lähes sama kuin raskausviikot esim. rv 24 sf-mitta on ollut 24cm jne. Ja lääkärit on sen mukaan povanneet aina isoa vauvaa tulevaksi. Raskauden loppua kohden sf-mitta on sitten lakannut kasvamasta :O ja vauvatkin, varsinkin nää pojat, on olleet pieniä tirppanoita.

Helmi kirjoitti...

Tsemppiä sairasteluun! Meilläkin mennään tuon nuhan (vai mikä lie?) kans jo toista kierrosta. Tällä kierroksella vain tauti näyttää sivuuttavan meidät vanhemmat...

Kivat vappu-päähineet pojilla.:)