lauantai 31. maaliskuuta 2012

Karkkipäivä

Vietetäänkö teillä erillistä karkkipäivää? Meillä ei tunneta sellaista sanaa. Meillä syödään karkkia, tai itse asiassa suklaata silloin kuin mieli tekee... Se ei ole päivittäistä (mitä nyt äidin suklaahimot), mutta ei kerran viikossakaan. Minulla itselläni lapsena ei ole myöskään ollut karkkipäivää ja varmaan siitä syystä se onkin vieras käsite. Minusta ei myöskään ole järkevää, että karkkipäivänä lapset vetävät karkinkuvat silmissä kiiluen karkkia pahaan oloon saakka ja masun killilleen. Vaan meidän ipanoilla on kultainen keskitie ;) He saavat makeaa esim. jälkiruuaksi ja karkilla on myös hyvä "kiristää" :D Joissakin perheissä kiristetään tarroilla, meillä herkuilla...


Tässä on meidän esikoisen karkkikulho täksi illaksi. Less is more! Meidän perheessä kiposta löytyy myös todella harvoin hedelmäkarkkeja ja jos löytyy niin ne on luomua. Hedelmäkarkit ovat mielestäni teollista myrkkyä ja aivan turhaa on lapsille syöttää sellaisia E- koodi-hirvityksiä... Nyt en kuitenkaan ole pitkiin aikoihin saanut luomumakeisia ja nämä karkit ovat peräisin pikkujouluista saadusta pussista, joka on unohtunut kaapin perukoille. 4 eetä, YÖK!! Meillä siis syödään useimmiten suklaata, sillä ne pitävät sisällään yleensä vähemmän koodeja. Meidän koko perhe himoitsee
tummaa suklaata... Niin ja huomasitteko lööpin?? Päivittäin suklaata syövät ihmiset ovat hoikempia kuin ne jotka syövät sitä silloin tällöin... Heh, minun kohdallani ei taidan kuitenkaan näin olla, mutta voihan sitä aina uskotella ;)


Nämä on varattu huomiselle "karkkipäivälle". Näitä ei siis todellakaan popsita kerralla ja osa näistä on menossa virpojille... Minun lempparini, Mignon- munat unohdin ostaa. Pidätkö niistä?

Mukavaa herkkupäivää!!

4 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Oi mikä ihana pääsiäisherkkukulho! Meidän 2v. poika ei ole vielä karkkia syönyt (kerran maistoi lakua eikä oikein pitänyt), joten mahdollisen karkkipäivän pitäminen ei ole ollut vielä ajankohtaista. Todennäköisesti päädymme tulevaisuudessa karkkipäivään, mutta tosiaan sen karkkimäärän pitäisi silloinkin pysyä kohtuullisena. Enkä pitäisi pahana, jos joskus saa muutenkin karkkia. Mutta ajatukset saattaa muuttua sitten kun aihe on ajankohtainen... :)

Itse voisin syödä karkkia vaikka joka päivä. Suklaata, lakua, salmiakkia, hedelmäkarkkeja... Mitä vain! :D Ja kyllä, Mignonit maistuu myös.

jarna kirjoitti...

Meillä on karkkipäivä, mutta eipä meidänkään pienet kaksin ksäin oksun partaalle vedä namia. Molemmat saavat itse valita naminsa kaupassa. Tänään halusivat normaalin kananmunan kokoiset suklaamunat ja tikkarit.

Isojen karkkiraha on 3,50e, jonka saavat itse käyttää kuten tykkäävät. Ainut sääntö on, että kokista tai energiajuomia ei saa ostaa eikä myöskään natriumglutamaattia sisältäviä sipsejä/suolakeksejä.

Minä en pidä Mignon-munista.

Taija kirjoitti...

Ja tämän postauksen jälkeen ei voi jättää karkkipäivää väliin, vaikka ois miettinyt niin tekevänsä....

- A - d - é - a - kirjoitti...

Moi, meillä on neidillä karkkipäivä lauantaisin. Ja juuri eilen mietin sitä että pitäisi olla joku tietty määrä jonka hän "kertaheitolla" saa. Muuten kinuu namia pitkin päivää joka on... jaa, aika ärsyttävää. Oppisi samalla, ehkä, säästämään saamiaan nameja myöhempäänkin päivään. Ja eikä meilläkään suurta määrää namia lauantaina syödä. Eilen sai suklaamunan ja tikkarin jotka valitsi kaupasta itse (niin kuin Jarnan pienokaiset). -Tiina