maanantai 7. kesäkuuta 2010

Jauhopeukalo.



Meidän kotona leivotaan usein, ehkä jopa vähän liiankin usein! Minun bravuurini on erilaiset suklaiset leivonnaiset ja mieheni pyöräyttää herkullisen pannukakun tuossa tuokiossa. Leivonnaiset meillä koostuu suurelta osaltaan luomuraaka-aineista, niin leivät kuin leivonnaisetkin. Leivonnassa meillä käytetään aina oikeaa voita ja punaista maito kun ei luomuna saa, niin kevyt maitoon on tyydyttävä...
Talven aikana opettelin pullien paiston. Olen hurjan tyytyväinen! Sillä nyt ei enää heitetä pullalla tiiliseinään reikää, eikä pullista tule enää littanoitakaan. Nyt kehtaa mieskin jo paistamiani pullia viedä työkavereilleen...
Luomuleipävalikoima on kaupassa todella suppea ja päiväkodin leipäringin leipomonkin valikoima saisi ehkä joskus vaihdella. Meillä siis kohoaakin leipätaikina joka viikko. Taikinasta kohoaa sämpylöitä, vuokaleipää, patonkeja... Milloin mitäkin! Ja meillä leivotaan leipä AINA maitoon! :)

Mukavaa päivää muillekin herkkusuille!
Psst Lappeenrannan seudulla asuville: Kuorttilan luomukanatilalta saa edullisesti sekundaluomumunia! Iso 30 munan kenno maksaa n.2€...

2 kommenttia:

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Oi, kuulostaa hyvältä! Minäkin olen haaveillut omista sämpylöistä ja leivistä, mutta en jotenkin saa aikaiseksi.. Ja minun pullia nimitetään golfpalloiksi ;)

Mia kirjoitti...

Voi kun osaisikin tai paremminkin jos opettelisi niin osaisi. ;)