sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kuulumisia viikon ajalta.

Viime viikonloppuna meillä vietettiin esikoisemme synttärijuhlia kera lapsikavereiden, ystävien, sukulaisten ja kummien. Kivaa oli, vaikka tämä äiti täällä "välillä" aina kaikesta stressaakin!
Tässä siis kuvasaldoa lahjoista ja synttäreistä. Me ostimme poikaviikarille lasten sählymailan ja palloja. Niillä onkin ahkerasti tullut leikittyä ahkerasti!
Kirjat ovat minusta todella kivoja lahjoja! Niitä on kiva antaa, sekä saada. Kivasti tulikin taas uusia meidän kirjakokoelmaan. Tässä on kuvattuna niistä muutamia. Mauri Kunnaksen APUA, merirosvoja oli todellinen suosikki! Kunnaksen kirjat ovat aina niin mahtavan hauskoja, niitä meillä lukee aikuisetkin... ;)
Tässä niitä mitä kovasti toivoimmekin. isommat pussilakanat jo varastoon. Kesän korvilla on aikomus siirtää pojat kauan odotettuun kerrossänkyyn ja on hyvä valmistautua siihen jo hieman etukäteen. Kerhotossut täti toi lahjaksi. Näillä on kiva sitten leikkiä piirileikkejä päiväkerhossa! Ja tietenkin sukkia tarvitsee aina, nekin kivasti teemaan sopivat!
Esikoinen ehdottomasti halusi merirosvo- aiheiset synttärikutsut ja niissä olikin pähkäily. Merirosvo-kirja kauniine kuvineen löytyi Citymarketin alekorista ihan sattumalta.
Tässä meidän innokkaampi leipuri (kuopus) auttaa äitiä kakun teossa! Suuri apu olikin...

Parin tunnin askartelun tuloksena syntyi tällainen kakku. Kelpasi lapsivieraille ja niiden vanhemmilleen niin hyvin, että sitä ei jäänyt iltapalaksi kuin pikkunokare! Hyvä niin. ;)
Kakkupohjat tein perinteisten unelmatorttujen ohjeella. Väliin laitoin banaania yhteen väliin ja kahteen laitoin sitruunamausterahkakuohukerma- seosta (sanahirviö)! NamNam!!
Kuorrutuksen tein tomusokerista, kaakaojauheesta, kahvista ja voista.

Tässä vielä kuva pöydän rekvisiitasta. Taustalla näkyy äitini tuoma Ruotsin tuliainen. Kivaa vaihtelua perinteisille kakkukynttilöille. Junan vaunuja voi lisätä vuosien mukaan ja veturin numeronkin voi vaihtaa aina oikeaksi...
Viikko onkin sitten vierähtänyt nopeasti. Juhlien jälkeen meillä ei ole muuta sitten tehtykään kuin valvottu öitä ja paranneltu pikkupotilaita ja yritetty siinä sivussa käydä vuoronperään töissä. Täytyy sanoa, että veto on ollut poissa! Esikoisemme sairastui juhlien jälkeen korvatulehdukseen ja kuopuksemme sai kovan yskän ja korkean kuumeen. Kahden lääkärikäynnin jälkeen pienin potilaista lepäilee sohvalla kovassa kuumeessa vieläkin ja ilman minkäänlaista antibioottikuuria... Mä olen niin kypsä kotikaupunkimme lääkäreihin!! Anteeksi tämä purkaukseni...
Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille!!4 kommenttia:

Piia kirjoitti...

Hahaa, katselin kummipojalle noita samaisia kynttilöitä synttäripakettiin! Kannattaako niitä nyt sitten ostaa jos veikalla jo on? Hieno kakku!

Anonyymi kirjoitti...

pikaista paranemista ja kiitos tiedosta, ettei tätä vajaa 3-vuotiaan yskää+kuumetta voi lääkitä tai diagnosoida sen kummemmin. kärsitään siis mekin :(

hienot merirosvosynttärit!

Mia kirjoitti...

Vau mikä kakku ja ihania lahjoja. :)
Tuollainen kynttiläjuna on kyllä tosi huippu, taatusti ostaisin jos näkisin jossain.

Paranemisia!

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Hei, voitit Vauhtivekarat blogin arvonnassa päävoiton. Käythän jättämässä osoitetietosi ja voittotoiveesi niin postitan sinulle paketin :)