sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Herkulliset ja nopeat porkkanamuffinssit ja BLOGIN ETSINTÄKUULUTUS!



Jos makeannälkä yllättää ja et halua viettää aikaa monitoimikoneen äärellä tuntikausia, niin tämä resepti on sinulle juuri sopiva. Lisäksi ohje on todella helppo, joten anti- jauhopeukalokin tästä suoriutuu muitta mutkitta :)



HERKULLISET PORKKANAMUFFINSSIT n.15 kpl

4-5 luomu porkkanaa raastettuna hienoksi
4 dl spelttijauhoja
2- 2,5 dl intiaanisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua luomu kaardemummaa
1,5 tl luomu ceylonkanelia
100 g luomuvoita
3 luomu munaa


Laita uuni kuumeneman 200 asteeseen. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään kipossa huolellisesti sekaisin, myös sokeri. Riko kananmunien rakenne rikki, lisää joukkoon porkkanaraaste ja jäähtynyt voi ja sekoita hyvin. Lisää vielä joukkoon kuivataineet. Laita taikina muffinssivuokiin vähän yli puolen välin ja paista 15-20 minuuttia.

Koristele jäähtyneet muffinssit tomusokerilla. Tai jos on aikaa hifistellä niin voit myös kuorruttaa perus porkkanakakun kuorrutteella. Meillä on aina ollut niin makeannälkäistä sakkia, että muffinssit ovat kelvanneet oikein hyvin ilmankin ;)

Muffinssit onnistuvat oikein hyvin ei luomuista ja vehnäjauhoista. Kirjoitin reseptiin, mitä meidän kaapissa sattui olemaan...


Sitten toiseen aiheeseen. Eksyin viime keväänä aivan todella ihanaan blogiin, jota kävin lueskelemassa muutaman kerran. Nyt mä olen aivan täysin unohtanut blogin nimen :( Blogia kirjoittaa valokuvaaja-nainen, joka asustaa ihastuttavassa vanhassa omakotitalossa tyttärensä kanssa. Pihapiirissä muistaakseni oli okrankeltainen pihasauna ja blogi on täynnä todella kauniita kuvia. Talo on sisustettu kierrätystavaroilla ja blogin tunnelma on niin kaunis ja kiireetön.
Jos tiedät mistä blogist on kyse niin vinkkaisitko siitä minulle, kiitos :)

2 kommenttia:

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Nam, kiva ohje. Helppous on aina plussaa :)

Kaisa kirjoitti...

Veikkaan Liivian Via-blogia..Ensimmäinen blogi jota aloin seuraamaan ja edelleen ihan ehdoton lemppari.Mut siinä taloudessa taitaa kyllä asua mieskin jollen oo väärin ymmärtänyt,ei vaan esiinny blogissa muuta kuin satunnaisina sivuhuomautuksina.