torstai 27. tammikuuta 2011

Nämä valitsin meille

Olin nopea ja varasin me&i- kutsut jo ajat sitten julkaisupäivälle! Tätä odotin kuin kuuta nousevaa ja onhan se mukavaa kun joulua saa viettää tammikuussa ;) Olin yllättynyt uuden malliston ihanuudesta ja ihanaa kun vauvoillekin oli mielestäni paljon valinnanvaraa. Mallisto oli myös erilainen kuin aiempina kevätkausina. Froteeta oli todella vähän, polvihousut oli jo nyt myynnissä, uusia kivoja värejäkin oli (harmaansininen ja ruohonvihreä), oli farkkua shortsien muodoissa, kivaa raikasta raitaakin löytyy jne. Ainut mikä oli ehkä pieni pettymys, niin äidin mallisto... Se oli jotenkin pliisu. Mutta eihän sitä tiedä, jos sinne tulee vielä uutuuksia kevään aikana.


Sukkia tottakai! me&in sukat ovat mielestäni aina olleet hyviä, yhtä hyviä kuin Legollakin. Ja ihanaa kun ne koot on merkitty sinne sisäpuolelle. Ei mene veljesten sukat sekaisin :)


Nämä olivat äidin lempparit!! IHANAT!! Valkoiset ja harmaat polvihousut jäivät vielä ostoslistalle...


Esikoiselle piti ottaa hieman täydennystä housupuolelle... Materiaali on ohkaisempi kuin viime keväänä.


Nämä eivät ole koskaan pettäneet laadullaan. Näissä ei saumat kierry, eikä helma mene vinksinvonksin! Uusi vihreä sävykin miellytti :)


Nämä reipashenkiset paidat vielä valitsin molemmille pojille kesäksi. Natsaa hyvin viimekesäisiin polvihousuihinkin...

Psst... Seuraavan kerran hankintalista on piiiitkä! :) Äidille polvihousut, pojille myös ja vauvalle olisi ihana pukea se kilpparibody, froteehaalari ja pipo :)

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Sydäntä lämmittävät tunnustukset

Tämän aurinkoisen, pakastavan ja mukavan päivän päätteeksi sain vielä nämä tunnustuksetkin :) Kiitos kovasti Heli!




Tässä itsestäni 7 asiaa:
* Suunnittelen koko ajan kotimme remontteja, sisustusta jne.. Päässäni pyörii siis miljoona asiaa. Mutta eikös se men eniin, että puoliksi suunniteltu on kuin valmiiksi tehty :)
* Olen tottunut saamaan tahtoni läpi...
* Ja olen aikas äkkipikainen!
* Olen kiinnostunut Suomen Talvi- ja Jatkosodasta... Luen siis kirjallisuutta ja katson dokumentteja.
* Olen isin tyttö :)
* En voi sietää ananasta
* Haaveilen terveydenhoitajan ammatista

Tämä tunnustus on kiertänyt jo monen monessa blogissa... Napatkoon tästä ken tahtoo :)

maanantai 24. tammikuuta 2011

Poikien huoneesta

Nyt olisi vuorossa meidän lastenhuoneen esittely. Tähänkin huoneeseen teimme varsin vähän remonttia ennen muuttoa. Vaihdoimme toisen päätyseinään tapetin (Esta For Kids, Paso Doble- mallistosta) ja toiseen laitoimme paneelin (joka oli laadultansa ihan susi, vaikka sitä kuivatimme sisällä parisen viikkoa). Lattia on edellisten asukkaiden laittama laminaatti ja tämä olisi niin paljon ihanampi jos tilalla olisi maalattu lankkulattia. Olen aivan varma siitä, kahden muovimattokerroksen alla häämöttäisi SE lankkulattia :)


Tämä pieni lipasto on haettu mieheni mummon vintiltä ja onkin kiertänyt monen sukulaisen luona. Lipasto kätkee sisälleen meidän poikien piirustustarvikkeet. Takana näkyvä verhokangas on myös Estan. Lentokoneet saavat meidän poikien huoneesta kohta väistyä. Olen tuohon tosi tosi kyllästynyt! Ihanasta Livinki- kaupasta löysinkin todella kivan, uuden verhokankaan. Luulenpa, että meidän poikien huonetta koristaa kohta sellainen läpikuultava valkoinen pellavakangas :)


Tässä näkyy meidän poikien uusi kerrossänky. Se on isoäitini lapsuudensänky ja on mielestäni todella kaunis. Se on ostettu sotien aikana Helsingistä joltakin puusepältä. Junakyydin ja bussikuljetuksen jälkeen sen matka vei Ristiinaan kahden pienen tytön luo...Turkoosissa kaapissa säilytetään osa meidän poikien vaatteista. Ja katossa roikkuu kyllästyttävä Estan lentokone- lamppu...


Tässä on meidän lastenhuoneen murheenkryyni: AVOHYLLYT!! Nämä hyllyt ovat monen muuton jälkeen jo ihan lahot ja muutenkin avohyllyt ovat mielestäni huono vaihtoehto... Ne ovat jotenkin levottomat!




Tässä näkyykin se ruma, rakoileva paneeli... Poikien "parkkitalo" on meidän tuttavaperheen miehen valmistama tyttären pojalleen. Poika kasvoi isoksi pojaksi ja en tiedä mitä tälle olisi tapahtunut, jos me ei oltaisi sitä huolittu... Ei varmasti ihan jokaisella tällaista ole :) Harmaa puusohva on edullinen kirppislöytö viime syksynä! Se kätkee sisälleen meidän vieraspetivaatteet.

lauantai 22. tammikuuta 2011

Meidän olohuoneesta

Tässä niitä nyt sitten tulee, kuvia meidän olkkarista... Olohuoneen pinnoille emme ole tehneet mitään, vielä. Kerman vaaleat seinät ovat minusta jotenkin tunkkaiset ja värittömät. Laminaatti latti on uusittu v.2006 ja nyt ei ainakaan ihan heti ole sitä tarkoitus vaihtaa. Hyvänlaatuisesta laminaatista on tässä kyse, ainut vaan kun meidän olkkarin nurkassa on ihan jääkylmä kohta. Ne taitaa olla näiden vanhojen talojen ongelmia :) Tarkoitus on vasta sitten laittaa tämä huone, kunhan saamme muun kodin suht asuttavaan kuntoon. Suunnitelmissa olisi tehdä yläkertaan yksi makuuhuone lisää, yläkerran vessa olisi myös yksi kohde, kylppäri vaatisi täysremontin ja lisäksi haaveilen täysin lämpimästä kuistista (on tällä hetkellä kylmä). Tässä olisi siis projektia seuraavaksi muutamaksi vuodeksi :)




Meidän olohuoneen (ja muunkin kodin) sisustus on aika pitkälti kirppiksiltä ostettua tai perintönä saatua. Viihdyn tällaisessa kodissa :)
Mutta arvatkaas, kuinka paljon mua ottaa pattiin noi mieheni kotiteatterikaiuttimet!!! Mä vihaan niitä niin paljon... Miks just mulla pitää olla tuollainen mies, jolle kaiuttimet merkkaavat ihan liikaa? Ihan kun hän nyt kerkeisi jotain leffoja tuijottelemaan päivästä toiseen... ARGH!! Keväällä noi lähtee, nimittäin meidän pitää siirtää kaksi lasivitriiniä yläkerrasta tänne. Ja olen niiiin onnellinen :)


perjantai 21. tammikuuta 2011

Voi jääkaappi!

Ei kuitenkaan rikki mennyt, vaikka onkin iänikuisen vanha ruppana.. Viime viikolla meidän jääkaappi alkoi haista aivan kamalalle. Märäntyneelle kalalle, YÄK!! Sinne ei ollut kaatunut mitään, eikä siellä ollut mitään pilaantunuttakaan. Outoa minusta, vai mitä?! Se haisi niin pahalle, että haju levisi yläkertaan saakka kun oven avasi.
Ei auttanut muu kuin tavarat pihalle ja kunnon pesu. Pesin kaikki pinnat ja muovi osat astianpesuaineella ja luulin jo, että haju olisi voitettu. Ei, ei ollut!! Meni pari tuntia ja kaappi alkoi taas löyhkäämään... Ei auttanut muu kuin taas kaikki sieltä veke ja vanhat, kunnon konstit käyttöön!




Tässä muutama vinkki varalle, jos jollekin käy samoin:
*Pesin kaikki pinnat soodavedellä
*Muoviset, irtoavat osat etikkavedellä
*Muutaman tipan etikkaa laitoin sinne koloseen, johon sulamisvesi valuu (ennen sitä puhdistin sen pumpulipuikoilla)
*Sitruunan pilkoin lohkoiksi kaapinhyllylle
*Ja vielä kahvinporoja perään

Märkä sanomalehti jääkaapissa jäi kokeilematta... Mutta ei se mitään, ei HAISE enää!!




Nyt meillä on puhdas ja raikas jääkaappi!!

MYYDÄÄN CupCaken ja Ticketin haalarit!!

Tässä nämä lupaamani kuvat... Tarkemmat selostukset löydät muutama postaus taakse päin.

Tässä näkyy Ticketin haalarin kuosi tarkemmin. MYYTY!!!


Kuva oli pakko ottaa salamalla, kun en muuten saanut otettua hyvää yleisilmekuvaa...


CupCaken haalarissa on ihanan pehmoinen, tähtikuviollinen fleecevuori.


Pienet vihreät yksityiskohdat raikastavat kivasti.


Tässä vielä kuvattuna koko haalari.

Haalareista voi toki tarjouksiakin jättää sähköpostiini, vaikka olenkin laittanut hinnat jo tuonne aiempaan postaukseen :)

tiistai 18. tammikuuta 2011

Viikon päästä

me näemme uuden malliston kokonaisuudessan! :) En malta pöksyissä pysyä, niin innolla odotan... Varsinkin kun esikoisen vaatetilanne on niiiin surkea. Näin huono se ei ole koskaan vielä ollutkaan.
Tässä muutama uutuuskuva, jotka on taas julkaistu meidän iloksemme :)




Psst. En ole vieläkään saanut otettua kunnon kuvia haalareista. Tänäänkin oli aivan liian hämärää...

perjantai 14. tammikuuta 2011

Kiinnostaako ketään pari talvihaalaria ???

Meillä on jäänyt kaksi talvihaalaria tarpeettomiksi ja ajattelinkin jos jotakin vaikka ne kiinostaisi... :) Kuvia minulla ei nyt niistä ole, kun illalla en saanut niistä enää otettua hyviä kuvia. Laitan kuvat kuitenkin mahdollisimman pian tulemaan!

Haalarit ovat:

* T2H, Othello malliltaan, jossa on irroitettava tikkivuori. Väri on musta ja siinä valkoisella laskettelijoiden ääriviivoja... Koko on 104cm. Puku on viime talven malli ja on käytetty meidän kuopuksella monen muun talvipuvun rinnalla. Mitään mainitsevaa en puvusta löytänyt, en edes karheumaa polvista tai pepusta. Puku on pesty kerran.
Hinta 75€ sis. postimaksun

* CupCake- haalari. Väriltänsä todella kaunis siniharmaa, jossa on resoreissa ruskeaa ja vetoketjujen nauhoissa ripaus vihreää. Koko 122cm. Vuori on ihana, tähtikuvioitu fleece. Myöskin viime talven malli, mutta uusi! Tämä on meidän esikoiselle vielä himpun verran liian reilu minun makuuni ja ensi talvena se olisi kuitenkin pieni... Harmittaa, kun koko sattui olemaan liian reilu!! En kuitenkaan ajatellut tätä rueta säästämään...
Hinta 90€ sis. postimaksun

Jos kiinnostaa, niin sähköpostia voit lähettää paljonpojista@gmail.com :)

torstai 13. tammikuuta 2011

Mitä syötäisiin?

Olen jo aiemmin maininnut, että meidän poikien päiväkodissä syödään vain luomuruokaa. Minä olen siitä hirmu iloinen, että jossain vielä kehdataan nähdä vaivaa lasten hyvän ravinnon ja ruokailun suhteen. Yritämme nähdä vaivaa kotosallakin ja suosimme myös kotona luomutuotteita. Mutta silti meillä ei hifistellä, vaan nautitaan kunnon kotimaista kotiruokaa!! Toki kyllä meillä välillä heitetään kaikki terveellisyys mäkeen ja syödään roskaruokaakin :)
Iloitsen myös siitä, että meillä syödään kaikki mitä nenän eteen laitetaan. Meillä ei todellakaan nirsoilla. Esikoinen syö kaikkea aurinkokuivatuistatomaateista, oliiveista ja vuohenjuustosta lähtien ja kuopuskin melkein kaikkea...


Lähes poikkeuksetta meillä valmistetaan kaksi lämmintä ruokaa päivittäin (päiväkotipäivinä tai kyläilypäivinä vain yksi)... Tänään meillä syötiin iltaruuaksi kanarisottoa ja olikin aika herkkua :)
Jos alkaa tehdä mieli niin tähän tuli
* edellispäivänä keitettyä luomubasmatiriisiä
* marinoimatonta kanaa
* paprikaa
* lähes kypsäksi keitettyä luomuporkkanaa
* luomuparsaa
* luomusipulia
* luomu ruokakermaa
* pieni pala Koskenlaskija- sulatejuustoa
* suolaa ja pippuria


Meidän perheelle kasvikset, vihannekset ja hedelmätkin maistuvat! Meillä suositaan paljon tuoreita raaka-aineita ja hernemaissipaprika taitaa olla ainoa joka noudetaan pakastealtaasta... Lisäksi meillä ei osteta marinoituja tuotteita. Ne sisltävät niin paljon kaikkea ylimääräistä E- koodeista lähtien. Minusta on mielekkäämpää nähdä mitä oikeasti syön. Marinoitujen tuotteiden osalta sitä on vaikea nähdä...


Tässä meidän yksi suosikista!! Tätä syödään meillä todella paljon; raasteena, pilkottuna, keitettynä...

Hyvää ruokahalua! :)

tiistai 11. tammikuuta 2011

Kevään Minymo

Täällä tämän kevään pukeutuminen on taas täydessä mietinnässä ja on taas yhtä hullun myllyä! Ei siis ole haisuakaan, mitä esikoiselle ostaisi välikauteen :) Ajattelin, ettei turkoosia ainakaan... Poikientyyliin Mia esittelikin tänään jo Minymon kevättä muutamalla kuvalla blogissaan! Uutuuksia oli saapunut jo meidän asuinpaikkakuntammekin lastenvaateliikkeeseen, joten pitihän nämä ottaa sovitukseen. Tämä turkoosi on minusta ihanan raikas!


Materiaali on ihanan ohutta. Voi pitää hieman lämpöisemmillä ilmoillakin. Mietin vain onko se miten kestävä... Tosin meillä on aiemminkin ollut Minymon välikausivaatetusta ja ne ovat ainakin tähän saakka kestäneet ihan hyvin.


Puku on hengittävä, vedenpitävä, vesipilari on 4000 ja saumat teipattu...


Kiva yksityiskohta on tuo limen vihreä vuorikangas. Antaa kivaa piristystä!

Ps. Näitä on myös haalariakin, ainakin koosta 74cm- 98cm. Ne oli kanssa tosi kivoja :)

Ensimmäinen hankinta vauvalle

Työkaverini kertoi luopuvansa tyttärensä hoitopöytä/kaappiyhdistelmästä ja tarjosi sitä meille. Kuinkas sattuikaan... Se on samaa sarjaa, mitä meillä on kotona jo muutenkin ja hoitopöydän hankinta meillä olikin ostoslistalla. Parempihan se on aina ostaa käytettynä; hoitopöydän käyttöikä on aika lyhyt ja sitten ihan ekologisistakin syistä :)


Siivoilin vaatehuonetta sunnuntaina ja kaivoin pienet vauvanvaatteet pois perimmäisestä nurkasta. Kyllä niitä onkin paljon... Ylähyllyllä on poikien vanhat ja alahyllyllä on uusia, mitä on tullut joskus vuosien mittaan osteltua "jos vaikka joskus"- periaatteella :) Aika poikamaisiltahan nuo näyttävät. Muutama tyttöjen vaate on kyllä joukossa. Helmikuussa sitten selviää, meneekö koko vaatekerta uusiksi poikamaisuuden vuoksi :) Tuskin menee, mutta eihän sitä ikinä tiedä!


Tämä on siis Ikean Hemnes- mallistosta. Tähän meillä on vielä se hoitotason lisäosa ja sitten on vielä se hyllykkö jonka saa sitten laitettua kaapin päälle kun hoitotasoa ei enää tarvitse... Tämä on mielestäni käytännöllinen. Menee myöhemmässä vaiheessa sitten säilytysratkaisuna kirjoille ja leluille. Kivaa uutta ilmettä saa, kun vaihdan vetimet :)

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Nettikauppoja selaillessa...

törmäsin tällaisiin ihanuuksiin :) Vaikkei CupCaken ulkovaatteet minua miellyttäneetkään, niin sisävaatteissa oli paljonkin kivoja.
Olen huomannut viime aikoina, että meillä kirkkaat värit alkavat tökkiä (olen saattanut tästä mainita jo aiemminkin, mutta tämä lahopää kun ei sellaista muista :)). Ainakin äitiä... Sinisen eri sävyt ovat mielestäni todella kauniita ja niitä onkin alkanut tupsahdella monen vuoden tauon jälkeen aina vaan enemmän ja enemmän meidän vauhtiveikkojen vaatekaappiin. Luulen kuitenkin että uuden me&i- kevätmalliston myötä kaapista löytynee myös muutama kirkkaampikin vaatekappale, kerta tuota edellämainitsemaa vihreätä on luvassa :)


Tämä miellyttää kovasti silmääni. Noi pienet vihreät yksityiskohdat raikastavat mukavasti...


CupCaken kumpparit meillä oli käytössä jo viime keväänä. Tässä kumppareiden uusi kuosi :) IHANAT!!


CupCaken kurapukua meillä ei koskaan ole ollutkaan... Onkohan nämä kuinka kestäviä?? Onko kenelläkään tietoa?

Vaatteet ovat bongattu sundbaby- nettikaupasta

torstai 6. tammikuuta 2011

Pikkiriikkinen kurkistus me&in kevääseen


Sain tänään sähköpostia me&ilta ja siinä oli tällainen kuva... Muutama odotettu paljastus!! (Mä ainakin oletan, että tämä on uudesta mallistosta, korjatkaa toki jos olen väärässä) Ihanaa vihreää. Sitä olenkin odottanut. Turkoosin ja punaisen yhdistelmä alkaa pursua jo korvista! Tuo gollegetakki on ainakin pakko tilata esikoiselle ja pipo olisi kiva kuopuksella. Me ollaan tykätty hurjasti noista pipoista. Ne säilyttävät muotonsa pesujen jälkeen ja eivät valahda silmille...
Mitäs te olette mieltä näistä muutamista paljastuksista??

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Pieni tilaus uudesta kevätkuvastosta

Vähään aikaan ei ole tullut tehtyä ainuttakaan tilausta H&M:lta. Ja liikkeistäkin on tullut osteltua pojille vaatetusta aika satunnaisesti... Nyt kuitenkin näpyttelin tilauksen menemään ja katsotaan miellyttääkö yhtään, vai lähtevätkö takaisin. En tiedä olenko ainut, mutta mielestäni tyttöjen mallisto on aina parempi ja onnistuneempi?!


Nämä tilasin ihan hinnan vuoksi! Pidän enemmän trikoisista shortseista, kun kankaisista... Se jää nähtäväksi sitten kummalle ovat passelit.


Nämäkin olivat todella edulliset, 9.95€. Näyttävät pehmoisilta ainakin kuvan perusteella. En tiedä istuvatko yhtään...


Nämä luomupuuvillaiset pitkähihaiset ovat minusta aina olleet hyviä ja käytännöllisiä. Ja edullisiakin!


Hihattomia meillä pidetään paljon trikoopaitojen alla. Nämä ovat minusta parempia, kuin esim. Lindexin vastaavat...


ja tämä huppari oli suosikkini!! Ihanan raikas! Tämä tulee täydentämään esikoisen vaatevajetta :)

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Apuja tarvitaan!!!!!

Olisikohan joku kanssasisar oikein ihana ja kävisi meillekin ostamassa tällaisen? Meidän oman Lindexin valikoima on varmaan Suomen suppein ja tällaista ei ole valikoimassa... Mun on siis aivan pakko saada tällainen. Siis aivan PAKKO!!! :D
Koko saisi olla 68cm tai 74cm. Ehkä parempi olisi tuo 74cm, kun Lindexin vaatteet ovat niin pieniä mitotukseltaan. Niin ja harmaana(sukupuoli kun ei ole vielä selvillä)!


Kiitos kovasti Tyylilyylin Annille. Josta tämän kuvankin lainasin ;)

lauantai 1. tammikuuta 2011

Huomasittekos saman?

Joululomalla televisiosta tuli vanha kotimainen, monen suosikkielokuva Helmiä ja Sikoja. Olen kyseisen elokuvan nähnyt monesti, mutta koskaan aiemmin ole tähän kiinnitäänyt huomiota... Pihlgren ja Ritolan tapetteja oli käytetty lavasteissa!! Ainakin pari mallia löysin: olohuoneen ja makuuhuoneen (Jos en ihan väärässä ole, niin se oli malli nimeltä Ruutupeli, joka on lopetettu) tapetit.




Olohuoneessa käytetty malli on tämä Herttuanhovi.

Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2011!

Vuoden vaihtuminen meidän perheessä sujui rauhallisesti. Olimme äitini luona syömässä, saunomassa ja viettämässä iltaa. Meitä olikin siellä isompi kööri, sillä äitini sisko perheineen oli myös juhlimassa kanssamme. Voi kuinka ihanaa olikin istuutua suoraan valmiiseen pöytään... Ennen puoltayötä suunnistin kotiin lasten kanssa, miehen mentäessä katsomaan vielä kaupungin ilotulitus. Lapset olivat jo ihan rättipoikki, eikä ne koskaan ole valvoneet näin myöhään.
Meillä vuosi 2011 tuo tullessaan muutoksia. Jään kotiin jos kaikki sujuu niin kuin pitääkin...

Ja tässä kotiinjäämisen syy ;)