tiistai 31. maaliskuuta 2009

Terveisiä Pietarista!

Tovi onkin jo vierähtänyt edellisestä postauksestani... Viime viikolla meni neljä päivää töiden parissa ja viikonloppu vierähtikin nopeasti sukulaisteni kanssa Pietarin vilskeessä. Kyllä olikin mukava reissu! Sain nukkua kaksi yötä makoisasti ja kierrellä pitkin Pietarin keskustaa ihan rauhassa. Mieheni jäi nimittäin meidän vauhtiveikkojen kanssa kotiin! Viikonloppu oli niin rentouttava, että tälle viikolle on tullut ladattua energiaa ihan aimo annos. Miehille se iskee keväisin aina autokuume, mutta mua on puraissut jokin ihmeen sisustuskärpänen. Ideoistani postailen sitten myöhemmin tällä viikolla lisää...

Pietarissa olen käynyt useammankin kerran ja minua se paikka on aina vetänyt jostain ihmeen syystä puoleensa. Se on kuin Pariisi II (vaikken ole Pariisissa käynytkään) kaikkine nähtävyyksineen ja kahviloineen.

Lauantaina tuli kierreltyä nähtävyyksiä ja kyllä oli taas Kirkko veren päällä niiiin kaunis. Tottakai myös Talvipalatsissa tuli pyörähdettyä. Nähtävyyksien lomassa kerkesin myös hieman tehdä ostoksia, ihan pieniä vain. Pietarissa on samat hinnat kuin täällä meilläkin, joten itsellenikään en ostanut kuin huulikiillon. Harmi vain kun en tiedä yhtään suurempaa ostoskeskusta esikaupunkialueilla. Niissä olisi halvempaa ja tarjontakin olisi suurempi. Niin, jos tiedät jonkin niistä niin ilolla otan vastaan tämän tiedon!!??



Yläkuvassa on osa tuliaisista. Piirustustarvikkeita tarttui mukaan kirjakaupasta, joka oli muuten auki 24 tuntia vuorokaudessa. Löysin myös kivoja pikkuisia hirmuliskoja, jotka ovat tällä hetkellä meidän kolme vuotiaan suosikkeja. Tällaiset pienet ovat äidinkin mieleen, kun eivät näytä niin pelottavilta :) Pallo on pietarilaisen jalkapallojoukkueen Zenitin faniliikkeestä. Pikkuautot tarttuivat viime hetkellä mukaani juna-asemalta. Niitä ostin kahdeksan, mutta osa on jo teillä tietymättömillä...


Kengät ostin meidän esikoiselle Nevsky Prospectin varrella sijaineesta Ecco- liikkeestä. Olivat niin ihanat, etten voinut niitä kauppaankaan lastenkenkäfriikkinä jättää. Maksoivat hieman vähemmän kuin Suomessa ja lisäksi sain kanta-asiakaskortin ja sillä 5% alennuksen.

Neuletakit ostin pojille tulevia juhlia varten. En erityisemmin ole harmaan ystävä, mutta lähtivät mukaan käytännöllisyyden vuoksi. Nämä löysin Zarasta. Pietarin Zara on muuten niin ihana, että siellä minulla vierähti aikaa ihan rutkasti. Ja kodinosasto= paratiisi!!





maanantai 23. maaliskuuta 2009

Purkkeja ja purnukoita




Viikonloppuna olimme reissussa isovanhempieni luona koko perheen voimin. Kyllä osaa taas väsyttää, vaikka rentouttava viikonloppu olikin. Pieniä asioita osaa nykyään arvostaa ihan eri tavalla, kuten valmiiseen ruokapöytään istahtamista jne. Oli myös ihanaa nähdä poikien viihtyvän. Maalla on aina tekemistä! Isovanhemmillani on hevonen, koira ja karkuteillä oleva kissa. Lisäksi tätini ja enoni perheineen asuu mummolani lähistöllä. Heiltä löytyy lihakarjaa, koiria, kanoja, lypsylehmiä, kissoja ja tietysti myös kukko. Salaa taas haaveilen asumisesta maalla! Haluaisin poikieni viettävän lapsuuden maaseudulla luonnonhelmassa. Pidän myös pienten kyläkoulujen idyllisyydestä. Tämän hetkinen kotikaupunkimme ei ole kovin suuri, mutta kyläkoulussa opiskeluunkaan pojillamme ei ole mahdollisuutta. Se jää nähtäväksi missä esikoisemme aloittaa koulutiensä naljän vuoden päästä.




Tänään keräilin esille muutamia poikien huoneen säilytystavaroita. Mä olen ihan retkahtanut erilaisiin purkkeihin, purnukoihin ja salkkuihin!! Näihin on minusta kätevää säilytellä kaikkea pientä tarpeellista ja vähemmän tarpeellista :) . Pentikin purkeistä löytyy palapelikirjojen aina irtoavia paloja, pikkuautoja jne. Ihastuttava talosalkku pitää sisällään piirustustarvikkeita, sekä pieniä värityskirjoja. Tildan rasioissa on pieniä vauvamuistoja, kuten tutteja, helistimiä... Esikoisemme tilasi seuraavaksi salkun Nuuskamuikkusen kuvalla. Mistä ihmeestä mä sen löytäisin?






Oikein hyvää viikonalkua kaikille!

keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Turkoosi on POP!

Löysin eilen kauniiden kukkien lisäksi myös muutakin mukavaa... Poikiemme vaatevarasto sai taas hieman täydennystä. Turkoosiin väriin olen mieltynyt, taas jälleen kerran. Viime keväänäkin oli sama juttu! Minulla on kausia värien suhteen. Syksyisin pidän oranssista, keväisin turkoosista ja vihreästä, kesäisin on kaikkia värejä ja talvisin ollaan hillitymmissä väreissä, kuten ruskeassa ja tummansinisessä. En tiedä mikä ihme minua vaivaa??
Lindexin suloiset ötökät seikkailevat meillä 104cm ja 110cm kokoisissa paidoissa.

Tähän Minymon paitaan ihastuin kovasti, wanhat autot vievät aina sydämeni! Nämäkin meille tulivat kaksin kappalein.
Ensimmäisen kuvan tähtipaidat löysin KappAhlin alennusrekistä. Nappasin ne mukaani, kun sopivat koot olivat vielä jäljellä. Moni paita on nimittäin jäänyt kauppaan, kun jompi kumpi koko on jo loppunut.

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Kukat tuovat minulle kevään!



Helmililjat saivat paikan meidän makuuhuoneen ikkunalaudalta. Kuvan ruukku on myös Plantagenista.


Tulilatvat piristävät keittiössämme. Ruukut ovat joskus tarttuneet matkaani Prismasta.



Minulla oli tänään asioita naapurikaupunkiin ja jostain kumman syystä eksyin taas muutamaan muuhunkin liikkeeseen!! Nii-in, uskokaa tai älkää, mutta mukaani tarttui vaan muutama ihan pieni juttu...




Mikä sen ihanampaa kun kevätsäällä seinänvierustalla pilkottavat krookukset ja narsissit! Kukat tuovat kevään ulos, sekä myös sisällekin. Ne myös tuovat kotiimme lisää kodikkuuden tuntua ja iloa tällaisen harmaan loskakelin keskelle! Meillä suositaan paljon valkoisia kukkia, mutta kyllä muunkin värisiä eksyy joukkoon aina silloin tällöin. Suurena suosikkina ovat tulppaanit ja liljat! Kodissamme on sisutuksessa valkoisen ja hyvin vaaleiden sävyjen linja, kukat tuovat ripauksen väriä ja raikkautta. Tänään ostin Plantagenista valkoisia tulilatvoja ja ihanan keväisiä helmililjoja. Seuraavaksi mukaani varmaan lähtee rahapuu ja ruukkutulppaneja. Jäi nimittäin hiukan harmittamaan että jäivät nyt ostamatta...


Kevättä odotellessa, Hanna



sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Niin ja vallan unohdin kuvan pipoista!


Poikien kevätasusteet esittelyssä



Aurinkoista sunnuntaiaamupäivää kaikille!


Jos muilla on paheina suklaa, kengät ja laukut. Niin täytyy tunnustaa, että minun yksi paheistani ovat poikien asusteet! Olen ollut niihin kallellaan jo esikoisemme syntymästä saakka. Jos kaupassa ihana pipo tmv sattuu eteeni, niin en voi olla sitä ostamatta.


Meillä merkillä ei ole väliä asusteiden suhteen. Kuitenkin suureen suosioon ovat päässeet ihanat raidalliset Maximon pipot. Ne ovat niin raikkaita, iloisen värisiä ja pidän paljon neulotuista hatuista! Poikiemme asustelaatikosta löytyy myös Kivatin juttuja, Lenneä, sekä murto-osa eri vaateketjujen asustevalikoimaa. Rukkasiakin meille on ilmaantunut läjäpäin. Minun silmää miellyttää kovasti puhtaat rukkaset, eli huuhtelen rukkasia sappisaippuan keran tiuhaan tahtiin! Rukkasia meillä on Rematecia, Lenneä ja Rasavilin Peukalopotteja. Tänä keväänä päätin myös testata Jonathanin tähtirukkaset!


Minulle on tärkeää, että asusteet sointuvat sopivasti ulkoiluvaatteiden värien kanssa. Olen myös tarkka (ehkä liiankin) siitä, että poikiemme ulkoiluvaatteiden värit käyvät hyvin toisiinsa.


perjantai 13. maaliskuuta 2009

Retrot vastaan klassikot


Meidän pikkuprinssien vaatekaapista löytyy vaatetta joka lähtöön ja tyylienkin suhteen olen nykyään todella suvaitsevainen. Kolme vuotta sitten ostaessani vauvanvaatteita esikoisellemme, en voinut kuvitella ruskean sävyjä. Hyvä ystäväni piti tyttövauvansa päällä ruskeaa ja siitä se sitten lähti! Ja sille tielle olen jäänyt! En varmaan kyllästy siihen koskaan.

Taidan olla hitaasti syttyvää sorttia, sillä samaa pätee retrojen kanssa. Olen aiemmin ollut klassikkojen ystävä, niin omissa kuin poikiemmekin vaatteissa. Pidän paljon kauluspaidoista, slipareista ja v-kauluksisista neuleista. Vuosi sitten keväällä, ensimmäisten meandi- kutsujen jälkeen sain totaalisen vaihteen päälle. Pikkihiljaa retrokuviot ovat myös tulleet osaksi meidän vaatekaappia. Löytyy kärpässieniä, työkaluja, trektoreita, pöllöjä jne. Mukaani tarttuu usein (aivan liian usein) retrohenkinen paita tai kaksi, jos vain puseron väri miellyttää.

Olen pitkään käynyt katsastelemassa asuinkaupungimme Lindexiltä, josko orgaanisen malliston vaatteet olisivat saapuneet. Ihan kuin olisi ollut joulu eilen. Täytyy kyllä myöntää, että tälle äidille täällä iski hulluus. Mä haluaisin ne kaikki!! Vaatteet ovat ihanan pehmeitä ja värisiä, toivon myös niiden kestävän. Eilen tarttu mukaan kanaset ja tänään ostin sitten värikkäät maatilapaidat. Farkut olisivat tarttuneet myös mukaani, mutte niiden koot olivat jo loppu. Kyllä harmitti! Paidat olivat myös esikoisen ja kuopuksen makuun. Kuopus kyllä kovasti väitti, että kana on paidassa ankka. Hänelle kaikki linnut ovat ankkoja :) . Voi myös olla, että seuraavan kerran Lindexille mentäessä, mukaan tarttuu myös lammaspaidat.
Kuvan paidat tuli meille kaksin kappalein. En haluaisi pukea poikiamme samanlaisiksi, mutte se on huomattavasti helpompaa. Meidän esikoinen on siinä iässä tai ainakin luulen sen johtuvan iästä, että pikkuveikella on aina kaikki parempaa ja hienompaa. Sen takia meillä ollaan samanlaisissa vaatteissa, syödään samanlaisilta lautasilta samanlaisilla välineillä jne. Onko muissa perheissä ollut samanlaisia ongelmia?

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Sata ja yksi tuhatta ideaa jotka haluaisin toteuttaa!


Täällä odotellaan jo kovasti kevättä! Talven pimeys on väistymässä ja kevään lapsena minulla taas energiaa piisaa. Edes tämä sitkeä flunssa ei taltuta ideoitteni pursuamista ovista, ikkunoista, korvista...

Muutimme joulunalla ihanaan 30- luvulla rakennettuun asuntoomme. Tavarat alkavat olla suht' hyvin paikoillaan. Mutta paljon on vielä tekemistä, jotta kaikki olisivat niin kuin olen ne suunnitellut. Vieras/ ruokailuhuone on aivan kesken, eteisestä puuttuu hattuhylly, poikien huoneeseen pitäisi tehdä sitä ja tätä. Voi olla, että vasta kesällä suurimmat ideani toteutuvat, sillä tällä hetkellä meillä on maalauspaikkana vain kellari ja näin talvella siellä ei öljypohjaiset huonekalumaalit kuiva millään.

Jos jostain alottaisin, niin kai se olisi poikien huone. Sinne haluaisin itsetehdyn hattuhyllyn pehmonalleille ja muille poikien tärkeille pehmoeläimille. Verhokangaskin odottelee tuolla ompelemista. Kirjahyllyyn olen pitkään etsinyt kivoja koreja, muttei vielä etsintä ole tuottanut tulosta. Olen niihin kaavaillut jotain puisia tai ronttinkisia, muovisia ei missään tapauksessa. Kirjoja pitäisi karsia. Niitä meille on ilmaantunut aivan todella paljon! Kai noi kaikkeista vauvamaisimmat voisi jo viedä kellariin säilöön. Suuritöisin taitaa olla sänkyjen alle rakennettavat vuodevaatelaatikot, jotka meillä täyttyisivät legoista, palikoista, palapeleistä jne. Ne odottelee mieheni inspiraatiota. Saa nähdä milloin ne ovat valmiit. Juhannuksena, jouluna?? No sekin on jo alku, että olen mallit jo piirtänyt.
Kuvan kehys on hannasin ja kirjaimet sipikan puiset kirjaimet. Tämäkin peili etsii vielä omaa paikkaansa, se jää nähtäväksi milloin sellainen löytyy..
Huomiseen!

Uutena täällä!

Heippa vaan kaikille!
Pitkän harkinnan ja haaveeni jälkeen sain kun sainkin aikaiseksi tehdä aivan ikioman blogini. Minun suurin esteeni taisi olla enemmän kuitenkin osaaminen, kuin viitsiminen . Olen näiden tietokoneiden kanssa välillä ihan pihalla. Vinkit ja asialliset kommentit ovat erittäin tervetulleita!

Tänään meillä ollaan nuhaneniä melkein kaikki. Miten kummassa mies kuitenkin aina pelastuu meidän perheen sairasteluilta? Pojat menivät innokkaina kuitenkin päiväkotiin. En ihmettele ollenkaan, sillä edellisestä päiväkotipäivästä on jo vierähtänyt tovi. Muutaman päivän aikana tuntui, kuin seinät olisivat kaatuneet niskaan. Ei meinaa kodin virikkeet millään riittää pojille.
Meillä siis vanhempi, 3-vuotias käy erittäin mielellään seurakunnan päiväkerhossa kahdesti viikossa. Seurakunnan avoimessa perhekerhossa käydään yhdessä minun töiden salliessa, sinne kuopuksemmekin pääsee mukaan. Hoitopäiviä päiväkodissä heille tulee ainoastaan viisi kuukaudessa mieheni vuorotyön ansiosta.

Minäkin raahauduin pää kainalossa työpaikalleni. Tänään on hieman hiljaisempi päivä, joten luultavasti ihan hyvin selviän vaikka aika nuutunut ja flunssainen olo onkin. Äsken saapui todella ihana vaatelähetys merien takaa, joten sen purkaminenkin jo hieman piristää. Huomasin vaan äsken harmikseni jälleen kerran, että meidän vauhtivesselit ovat kasvaneet jo liian suuriksi. Tuo suloinen vaatelähetys on pienten mallistoa...

Mukavaa päivää kaikille!